Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Vrátí Ferrari na scénu provedení targa?

Naše téma
Jiří Švamberk | 07.08.2018
Ferrari Targa | foto: Ferrari
Uniklé fbrázky z patentového úřadu tomu nasvědčují.
Internetový server AutoGuide zveřejnil patentové snímky modelu Ferrari v provedení targa. Tato otevřená varianta již drahnou dobu v nabídce maranellské automobilky nefiguruje, nicméně jak se zdá, Ferrari na tomto konceptu znovu pracuje.

Lidé od Ferrari poslední roky upřednostňují složitější systémy skládání střechy, než jsou odnímatelné střešní panely, které nejsou jednoduché na obsluhu, a také zabírají dost míst už v beztak vzácném zavazadlovém prostoru. Dokonce i Porsche, které dlouhé roky vyrábí model 911 Targa, se odklonilo od klasické koncepce příčkou vyztužené střechy a odnímatelných panelů.

Uniklé patentové fotky však jasně dokazují, že Ferrari by rádo vrátilo k provedení targa a třeba tak oživilo označení GTS. Skica sice patří dlouho nevyráběnému modelu F430, což ale značí, že by mělo jít o model s motorem vzadu uprostřed.

Může jít o sériový model, ale také unikátní Ferrari, které automobilka postaví pro konkrétního zákazníka, případně půjde o limitovanou sérii. Každopádně vysoce pravděpodobná je také varianta 488 GTS, která by skvěle zapadla mezi provedení 488 GTB a 488 Spider.

Poslední targou bylo skvostné Ferrari 355, jehož výroba byla ukončena v roce 1999.

 
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů