Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

V Goodwoodu Volkswagen ID R absolutní rekord nezdolal. Rychlý ale byl

Naše téma
Radek Pecák | 16.07.2018
VW ID R závodil i v Goodwoodu | foto: VW
Závodní jezdec Romain Dumas se i o víkendu v Goodwoodu oblékl do kombinézy a usedl do sedačky elektrického závodního speciálu Volkswagen ID R
Držitelem rekordního času na trati do vrchu v Goodwoodu zůstává nadále Nick Heidfeld. Ten zde již před lety se strojem F1 McLaren MP4/13 dokázal zajet čas 41,6 sekundy.

Romain Dumas při svém víkendovém pokusu za tímto časem zaostal o zhruba půldruhé sekundy a stopky se cíli zastavily na čase 43,05. Vytvořil tak alespoň rekord pro elektrické vozy. Původní rekordní čas pro tuto kategorii, který do letoška byl 47,34 sekundy, však nepřekonal sám. Pro silniční provoz schválený elektromobil Nio EP9 totiž dokázal zajet trať během 44,6 sekundy.

I na takto krátké trati se tedy prokázalo, že elektrické speciály budou extrémně konkurenceschopné, především díky okamžitému přívalu točivého monentu na výjezdech z pomalých zatáček.

Volkswagen ID R na konci června stanovil nový absolutní rekord na legendární trati na vrchol Pikes Peak v USA. Skvělý čas skvělého pilota Sebastiana Loeba tam Romain Dumas pokořilo o 16 sekund.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů