Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

V Česku je na prodej takřka nejetá Škoda Favorit. Má dokonce i správnou barvu

Naše téma
Dominik Valášek | 21.12.2017
dalších 8 fotek
Prakticky nový Favorit je k mání v Praze. | foto: TipCars
Jen máloco vás přenese do dob dávno minulých tak, jako projížďka v nějakém "retro" autě. A jste-li mladších ročníků, je pro vás zcela optimálním retrem klasická Škoda Favorit, ideálně potom v „pudinkové“ barvě, nebo-li v barvě familiérně předzívané „umělé nohy“.
Bohužel (nebo možná naštěstí) je dneska velká spousta Favoritů věcí minulosti. Milovaný i nenáviděný vůz z přelomu osmdesátých a devadesátých let skončil mnohdy neslavně na vrakovišti, a jelikož počet kusů na našich silnicích stále ubývá, stalo se, co se stát muselo.

Z auta, které se ještě nedávno měnilo „za flašku“, stává se pomalu jistý sběratelský artikl. Samozřejmě, že ceny zatím nejsou nijak vysoko a ani v dohledné době nebudou, ale za pěkného a hlavně neshnilého Favorita si dneska připlatíte. Jenže co teprve, kdyby byl takový Favorit úplně nový.

Světe div, jeden téměř nový Favorit by se opravdu našel a je dokonce k mání v pražském bazaru. Podle prodávajícího má vůz, jenž šel do provozu měsíc po revoluci v roce 1989, dodnes najeto pouze pozoruhodných 3018 kilometrů. Je prý po prvním majiteli, koupený pochopitelně v tuzemsku a jak to z fotek vypadá, nájezd by mohl být docela reálný.

Sedačky vypadají neprosezeně, jednotlivé části interiéru nezničeně a soudě dle perfektního stavu laku a karoserie je jasné, že byl vůz za svůj bezmála třicet let dlouhý život po většinu času garážován.

Cena udaná v inzerátu činí 100 000 korun. Na Favorita je to samozřejmě strašná pálka, ale na druhou stranu, pokud má auto opravdu najeto jen tak málo kilometrů, je jeho sběratelská hodnota obrovská.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů