Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

V aukci je možné získat rychlý kombík Mercedes po Michaelu Schumacherovi

Naše téma
Radek Pecák | 25.01.2022
dalších 9 fotek
Mercedes-Benz po Michaelu Schumacherovi | foto: Bonhams
Kromě řady historických vozů značky Bugatti, jednoho ultravzácného Porsche 904 GTS a jednoho Ferrari La Ferrari se třetího února bude v Paříži dražit také jedno poměrně obyčejnější černé kombi.  
Dvanáct let staré černé kombi Mercedes-Benz C63 AMG je sice na první pohled velmi zachovalé a má pod kapotou osmiválcový agregát se zdvihovým objemem válců 6,2 litru, který dokáže vyprodukovat 450 koňských sil a točivý moment až 600 Nm, přesto by však za něj asi málokdo byl ochoten zaplatit částku v přepočtu 1,2 až 2,4 milionu korun. Právě takovou kupní cenu očekává aukční síň Bonhams během aukce, která se bude konat v Paříži první čtvrtek v únoru.

Důvodem k takovému navýšení ceny je fakt, že jeho volant minimálně párkrát v období od ledna do července 2010 držel v rukou sedminásobný mistr světa Formule 1 Michael Schumacher.

Právě tento vůz totiž obdržel jako svůj "služebák" poté, co v lednu 2010 vstoupil do služeb týmu Formule 1 Mercedes-Petronas.

V létě roku 2010 pak vůz získal jistý švýcarský občan, který s ním najezdil většinu ze 152 000 kilometrů, které jsou nyní na tachometru.

Od roku 2015 do současnosti sice auto ještě dvakrát změnilo majitele, ovšem ti s ním už jezdili jen naprosto minimálně. Nyní je auto plně funkční a jsou na něm znát jen minimální známky používání.

Také motor, který pohání výhradně zadní kola, by měl být stále ještě schopen udělit zrychlení z nuly na stovku kolem čtyř sekund.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů