Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Oranžová Toyota Supra Paula Walkera z Fast&Furious je na prodej

Naše téma
Radek Pecák | 25.05.2021
dalších 6 fotek
Toyota Supra z filmu Fast&Furious se bude dražit | foto: Barret-Jackson
Dražbu pořádá aukční síň Barret Jackson a přihazovat se bude moci během aukce v Las Vegas od 17. do 19. června
Zatím se nedá přesně odhadnout, za kolik se v aukci za několik týdnů prodá jeden z nejslavnějších vozů, které si kdy zahrály ve filmu. Aukční síň Barret-Jackson totiž nezveřejnila žádnou vyvolávací cenu. Je ale reálné předpokládat, že v přepočtu na české koruny Toyota Supra z prvního dílu Fast & Furious nového majitele vyjde na více než deset miliónů korun.

K tomuto odhadu opravňuje také ohlédnutí za aukcí jiné Supry ze stejného filmu. Došlo k ní v roce 2015 a tehdy se vůz prodal za sumu odpovídající v přepočtu čtyřem a čtvrt miliónu českých korun.

Supra s barvou laku karosérie, který byl původně určený pro Lamborghini Diablo, má na bocích postavu, který se označuje jako Nuclear Gladiator.

Pod její kapotou se nachází třílitrový atmosférický zážehový šestiválec. Přestože kulatá hlavice páky ovládající převodovku působí jako ta pro přímé řazení, ve skutečnosti je pohonná jednotka spojena se čtyřstupňovým automatem.

Právě tuto Toyotu Supru řídil ve filmu dnes již zesnulý herec Paul Walker.

Zajímavostí je, že stejný vůz byl k vidění také ve druhém pokračování filmu. To už byl však zlatý. Po natáčení se ovšem vzhled navrátil do podoby pro první díl.
Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů