Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

První Toyota Supra se vydražila za závratných 2,1 milionu dolarů

Naše téma
Jiří Švamberk | 21.01.2019
Úplně první vyrobená Toyota Supra Mk.V | foto: Barrett-Jackson
Veškeré získané peníze poputují na charitu.
Pro každého automobilového sběratele je naprostým snem vlastnit první vyrobený kus v podstatě jakéhokoliv modelu. Asi před měsícem Toyota oznámila, že první vyrobený kus páté generace modelu Toyota Supra vydraží a získané peníze věnuje na charitu, jmenovitě asociaci American Heart a nadaci Bob Woodruff Foundation.

Dražba proběhla pod záštitou aukčního domu Barrett-Jackson ve městě Scottsdale, Arizona, kde kromě výše zmiňované modelu byl dražen také první vyrobený Ford Mustang Shelby GT500.

První vyrobená Supra s VIN číslem 20201 (modelový rok následuje pořadí) je také prvním americkým modelem a úspěšný dražitel, kterým byl Craig Jackson, majitel aukčního domu Barrett-Jackson, za Supru v unikátní barevné kombinaci zaplatí 2,1 milionu korun.

Úplně první vyrobená Toyota Supra Mk.V


Kromě speciální barevné kombinace matné šedé barvy, červených krytů zpětných zrcátek a matných černých kol je vydražené výrobní číslo 1 vybaveno krytem motoru, na který se podepsal Akio Toyoda, CEO automobilky Toyota. Nový majitel rovněž získal VIP poukázky do školy jízdy po okruhu, závodní kombinézu ušitou na míru, VIP vstupenky na akci TOYOTA OWNERS 400 na okruhu v Richmond Raceway, kde usedne do zavádějícího vozu společně s Michaelem Waltripem.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů