Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Vzácnou Corvettu Z06 někdo nechal v garáži 10 let. Její příběh halí tajemství

Naše téma
Daniel Fuglevič | 22.02.2018
dalších 5 fotek
Chevrolet Corvette Z06. | foto: ebay.com
Máme zde další případ opuštěného auta v malé zamčené garáži, kterou někdo otevřel až nyní a po původním majiteli vozu není ani stopy. Tentokrát však nejde o starou klasiku, ale docela moderní Chevrolet Corvette, jenž stál na místě od novoty takřka 10 let.
Těžko říct, jaký důvod musel někdo mít, aby nechal ve své malinké pronajaté garáži v americké Georgii zaparkovanou Corvettu Z06 a už nikdy se k ní nevrátil. Znovunalezený kousek z roku 2009 však už naštěstí nového majitele našel.

Auto se po skoro deseti letech dostalo na světlo díky rozprodeji opuštěného majetku, který občas dřívější nájemci řadových garáží nechají na místě a neobtěžují se ho zbavit. Nalezená Corvetta v mrňavé garáži byla sice trochu zaprášená a měla lehce poškozený nárazník, ale jinak byla ve skoro novém stavu.

Původního majitele auta se nepodařilo dohledat, jelikož vůz nebyl podle všeho nikdy registrován. Kupec tohoto opuštěného majetku, jistý prodejce automobilů z Georgie, dále provedl kontrolu historie vozu podle VIN kódu a zjistil, že se nejedná ani o kradené vozidlo. Celá minulost Corvetty s najetými 1200 kilometry je tedy opředena tajemstvím.

Osud tohoto kusu je zvláštnější o to víc, že jde právě o verzi Z06, která je poměrně vzácná. Tohle označení totiž nosily výkonné varianty amerického sporťáku.

Auto po osvobození z garáže prošlo myčkou, technickou kontrolou a byly mu doplněny potřebné kapaliny. Sedmilitrový osmiválec podle všeho šlape jako hodinky a je připraven využít svých 511 koní (376 kW). Tento kus je navíc vybaven manuální převodovkou.

Není tedy divu, že se po této znovunalezené Corvettě jen zaprášilo, když ji nálezce/prodejce umístil krátce po záchraně na inzertní portál ebay.com.

Nový majitel se našel rychle a byl za auto ochotný zaplatit v přepočtu asi 1,2 milionu korun. A to je vcelku dobrá cena, když vezmeme v potaz, že nyní vlastní v podstatě nové auto z roku 2009 a podobně zachovalý kus moc často v inzerci nenajdete. Tehdy přitom v USA vyšla nová Corvette Z06 na přibližně 1,4 milionu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů