Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Peugeot 508 oficiálně. Sportovně vypadající sedan do prodeje zamíří na jaře

Naše téma
Dominik Valášek | 23.02.2018
dalších 19 fotek
Peugeot 508. | foto: Peugeot
Aktuální Peugeot 508, prodávaný na našem trhu od roku 2011, sice nepatří mezi nejprodávanější auta svého segmentu, ale to by se mohlo změnit s příchodem nové generace. Ta oficiálně odhalila svůj vzhled právě nyní a nezbývá, než vystřihnout francouzské značce hlubokou poklonu.
Z 508 se stal opravdu pěkný sportovně vypadající sedan s agresivně vyhlížející přídí, elegantně střiženou siluetou a široce působící zádí. Na autě se dá najít doslova nespočet zajímavých detailů. Mříž chladiče odhaluje vystupující plošky, LED denní svícení je ze světel vytaženo do dlouhé vertikální linie přes celý nárazník a pěkné jsou i dvě výfukové koncovky, umístěné v zadním difuzoru. Navíc autu nechybí ani dveře s bezrámovými okny, což posouvá celkový dojem o úroveň výš.

Oproti dosavadní generaci se nová 508 zkrátila, dramaticky snížila, ale na druhou stranu o něco rozšířila. Celková délka činí 4749 mm, což je o 80 mm méně, a výška spadla o 60 mm na 1396 mm. Šířka je ovšem navýšená o 20 mm na výsledných 1873 mm, takže vůz působí „rozkročenějším“ dojmem. Mezigeneračně 508 zhubla okolo 70 kilogramů.

Uvnitř vozu se zvětšil kufr o 14 litrů na 487 litrů a sklopením zadních sedadel lze dosáhnout až 1537 litrů. Zároveň byla ale přepracována celá přední část interiéru a už i tady se objevuje milovaný i nenáviděný systém i-Cockpit. To znamená velmi malý věnec volantu, přes který se vrchem kouká na digitální displej budíků. Společnost řidiči dělá také dotykový displej infotainmentu zahrnující všechny funkce včetně klimatizace. Co do materiálů, vybírat lze potahy z kůže nebo Alcantary a k mání je i dřevěné obložení.

Z bezpečnostní výbavy je v nabídce třeba adaptivní tempomat, varování před srážkou s automatickým bržděním, udržování v jízdním pruhu nebo rozpoznávání dopravních značek. Zajímavostí je i systém nočního vidění.

Pod kapotou se při spuštění na trh objeví přeplňovaná benzínová šestnáctistovka o výkonu 177 nebo 217 koní (130 nebo 160 kW) a vznětové motory 1.5 BlueHDI a 2.0 BlueHDI. Jejich výkony sahají od 128 do 177 koní (94 do 130 kW). Z převodovek se objeví šestistupňový manuál a osmistupňový automat. Později bude představen také plug-in hybrid o vyšším výkonu, plánovaný na rok 2019.

Stejně jako mnoho dalších novinek prožije si Peugeot 508 svou premiéru na autosalonu v Ženevě. Do prodeje na evropském trhu jde o několik týdnů později.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů