Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Peugeot ukázal nový model Rifter. Je to nástupce „civilního" Partnera

Naše téma
Daniel Fuglevič | 21.02.2018
dalších 16 fotek
Peugeot Rifter. | foto: Peugeot
Citroën před několika dny představil novou generaci Berlinga, nyní se přidává i Peugeot s tradičním dvojčetem. Překvapením je, že praktická osobní „dodávka" už se nejmenuje Partner, ale Rifter. Tedy alespoň v případě „civilní" verze, která nesla přídomek Tepee. Uvidíme, jestli nové jméno dostane i užitkové provedení.
Novinka stojí na známé platformě EMP2 a k dispozici bude ve dvou verzích, lišících se celkovou délkou. Kratší měří 4,4 metru, zatímco sedmimístná verze měří 4,75 metru. Samozřejmě je pak uvnitř možné sedačky různě posouvat a skládat, přičemž obě řady sedadel lze sklopit do zcela rovné podlahy kufru.

Objem kufru je u pětimístného Rifteru na hodnotě 775 litrů, nicméně až po strop a se sklopenými sedačkami může objem narůst až na 4000 litrů. Odkládacích prostorů je v interiéru nespočet a jejich celkový objem čítá až 186 litrů.

Zajímavá je vyšší světlá výška, která reflektuje popularitu vozů typu SUV - stejně jako řada terénních doplňků na karoserii.

Nabídka pohonných jednotek zahrnuje několik benzinových i naftových motorů. Přeplňovaná zážehová dvanáctistovka může být naladěna na 110 koní (81 kW) nebo 130 koní (96 kW). Slabší verze bude spojena s manuální pětistupňovou převodovkou, zatímco výkonnější dostane nový osmistupňový automat.

Vznětový 1,5litrový čtyřválec může produkovat 75 koní (55 kW), 100 koní (73 kW) nebo 130 koní (95 kW) a používat dle varianty motorizace buď pětistupňovou a šestistupňovou manuální převodovku či také zmíněnou osmistupňovou automatickou skříň.

Bude i s pohonem všech kol
Standardně bude mít Rifter poháněná přední kola, nicméně objeví se i čtyřkolka. Na jejím vývoji se podílela společnost Dangel, která pro Peugeot terénní verze vozů s pohonem všech kol tradičně připravuje.

Nejvyšší úroveň výbavy představuje verze GT Line, u které dostanete navíc exkluzivní hnědou metalízu Quente Brown, černé doplňky karoserie, 17palcová litá kola, uvnitř volant potažený kůží nebo prvky palubní desky v kaštanově hnědém odstínu Marron Quente.

Interiéru Rifteru vládne tradiční uspořádání palubky Peugeotů s nízko umístěným malým volantem a výše položenou kapličkou přístrojů. Uprostřed se nachází 8palcový dotykový displej infotainmentu.

Z další příplatkové výbavy nechybí panoramatický kamerový systém, systém Grip Control s pěti volitelnými jízdními režimy, který usnadňuje jízdu třeba na kluzkém povrchu, a na palubě se najde i pár asistentů. Jmenovitě se jedná o nouzové brzdění, adaptivní tempomat, čtení dopravních značek, sledování mrtvého úhlu nebo automatické přepínání dálkových světel.

Do prodeje se Peugeot Rifter dostane letos v září, kdežto ještě předtím se v březnu ukáže na autosalonu v Ženevě.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů