Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Toyota a Subaru vyvíjí novou generaci dvojčat GT86 a BRZ. Dostanou větší motor

Naše téma
Dominik Valášek | 05.04.2018
Koncept Toyota FT-86 II. | foto: Toyota
Společný produkt automobilek Toyota a Subaru, který si vysloužil přezdívku „Toyobaru“, je jedním z mála skutečně řidičských sporťáků na dnešním trhu. Mnoho lidí však stále namítá, že má kompaktní kupé nízký výkon, a možná i proto jsou prodeje spíše pomalejší. Vše by mohla vyřešit nová generace.
Od roku 2012, kdy se Toyota GT86 a Subaru BRZ představily světu, kolovalo internetem už asi tisíc různých zpráv, hovořících o možném navýšení výkonu. Mluvilo se o sériově dodávaných turbech a kompresorech, o naladění na vyšší výkon a o dalších záležitostech, ovšem všechny fámy se vždy nakonec ukázaly jako nepravdivé.

Jediné „zvýšení“ výkonu se týkalo faceliftu pro americký trh, kde mají atmosférické dvoulitrové boxery 205 koní (150 kW), místo 200 koní (147 kW) platných pro Evropu.

A ačkoliv si třeba my v redakci (až na jednoho člena) myslíme, že 200 koní pro svižné jezdění na okreskách naprosto stačí, za pár let možná Toyobaru opravdu dostane vyšší výkon.

Japonský magazín Japan Times totiž uvedl zprávu, podle které Toyota a Subaru už nyní pracují na nástupci, vybaveném větším a výkonnějším motorem. Plochý čtyřválcový boxer pod kapotou kupé se zadním náhonem zůstane, ale objem naroste z dosavadních dvou litrů na 2,4 litru. Žádné konkrétní hodnoty výkonu bohužel nepadly.

Do toho má mít druhá generace ještě nižší těžiště a také bezpečnostní systém EyeSight, který zahrnuje protikolizní asistent, adaptivní tempomat, udržování v jízdním pruhu a další záležitosti, které zrovna u Toyobaru nejsou tak úplně nutné. Datum plánovaného uvedení na trh je prý stanoveno na rok 2021.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů