Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Toyota chystá supersport inspirovaný závoďákem. Bude to pořádná placka

Naše téma
Daniel Fuglevič | 18.12.2017
Koncept Toyota GR Super Sport (zesvětleno). | foto: Toyota/Automix
Toyota se zřejmě rozhodla pořádně rozjet svou divizi Gazoo Racing, která je zodpovědná za sportovní modely značky. Chystá totiž silniční auto inspirované závodním vozem kategorie LMP1 (Le Mans Prototype). Podrobnosti však drží hluboko pod pokličkou.
Vůz zatím vznikne v podobě konceptu. A jediná dosud zveřejněná ilustrace ukazuje, že chystaný supersport vychází svými tvary z prototypu TS050 Hybrid třídy LMP1, se kterým značka bojovala v šampionátu vytrvalostních závodů. Hlavně typická kopule kabiny, nízké boky a rozměrné zadní křídlo naznačují inspiraci v závodní technice.

Zatím ovšem není jasné, kam si očekávaný koncept divize Gazoo Racing pojmenovaný GR Super Sport můžeme zařadit. A jestli půjde vážně jen o koncept, nebo nás Toyota láká i na produkční verzi. Silniční supersport a limitovanou okruhovou hračku by totiž určitě přivítal nejeden fanoušek Toyoty.

Automobilka pouze dodává, že koncept využije technologického know-how, které Toyota nasbírala právě účastněním se ve vytrvalostních závodech. Nejspíše tedy čekejme hybridní techniku, pohon všech kol a velmi chytrou elektroniku k přerozdělování výkonu.

Chystaný koncept je součástí plánu šéfa Toyoty Akia Toyody, který má zájem automobilce vrátit její sportovnější charakter. Sám Toyoda je nadšencem do motorsportu, občas závodí a v rámci divize Gazoo Racing by chtěl nabízet více aut pro nadšence do řízení.

Nový koncept GR Super Sport bude oficiálně představen v lednu na tokijském autosalonu. Odhalení nové generace Toyoty Supra pak v Tokiu zřejmě nemáme čekat, její premiéra zatím nebyla stanovena.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů