Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Tohle prý bude nejrychlejší SUV planety. Je to převlečený Jaguar

Naše téma
Daniel Fuglevič | 11.05.2018
dalších 7 fotek
Upoutávka na Lister Lightning. | foto: Lister
Britský malosériový výrobce a úpravce automobilů Lister se nedávno vrátil ke svým úspěchům z minulosti a opět začal nabízet extrémně upravené vozy Jaguaru. Po dříve představeném kupé F-Type tak zanedlouho přijde i vyladěný F-Pace, který si chce uzmout titul nejrychlejšího SUV světa.
Lister na svůj nejnovější počin teprve láká a sebevědomí mu tedy vůbec nechybí. Aby se totiž s upraveným modelem F-Pace vůbec zařadil mezi nejrychlejší SUV planety, bude muset předvést lepší schopnosti než třeba Lamborghini Urus nebo Jeep Grand Cherokee Trackhawk. 

Britská firma zatím neuvádí, v jaké disciplíně bude F-Pace vlastně nejrychlejší. Místo nejrychlejší akcelerace bychom ale tipovali spíše maximální rychlost v přímce, čímž by upravený Jaguar opravdu musel překonat zmíněné Lambo s jeho 305 km/h.

Novinka Listeru se bude zřejmě jmenovat Lightning a měla by povýšit schopnosti továrně nejsilnějšího F-Pace SVR na další úroveň. Standardních 550 koní (405 kW) z kompresorem přeplňovaného pětilitrového osmiválce dokáže již nyní SUV rozjet na 100 km/h z klidu za 4,3 vteřiny a zajistit mu maximální rychlost 283 km/h.

Upravená verze od Listeru podle britského Autocaru dostane až 670 koní (492 kW) výkonu, takže cíl ve formě překonání rychlosti 305 km/h by nemusel být zas tak daleko od pravdy.

První zveřejněná fotografie vozu pak ukazuje tradiční odstín britské závodní zelené na karoserii, doplněný o pár žlutých detailů. Nechybí také nová větší kola i brzdiče.

„Nejrychlejší SUV světa“ od Listeru bude zřejmě vyráběno v limitované produkci 250 kusů. Na více informací a samotný důkaz o jeho rychlosti si ale musíme počkat do oficiálního představení, jehož datum zatím nebylo stanoveno.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů