Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Tohle jsou prý nejlepší nová auta pro pejskaře. Žebříčku vládnou škodovky

Naše téma
Daniel Fuglevič | 08.06.2018
dalších 15 fotek
Ilustrační foto. | foto: Pixabay
Cestování autem se čtyřnohým mazlem není jen tak. I tomuto členovi rodiny přeci chcete zajistit komfort a pohodlí i při dlouhých trasách na dovolenou. Jistý britský magazín proto nyní vybral ta nejlepší nová auta, v nichž se mají psi cítit vůbec nejlépe a jejich koupě potěší i majitele.
Britský magazín What Car?, specializující se na spotřebitelské rady při koupi automobilu a rovněž testy nových i ojetých vozů, dal nedávno dohromady žebříček vozů, které mají být nejideálnější pro pejskaře cestující nejčastěji i se svým mazlíčkem.

Přesněji redaktoři vybírali z šesti cenových kategorií – od vozů s hodnotou pod v přepočtu 400 tisíc korun až po vcelku luxusní kousky přesahující cenovky okolo 1,4 milionu korun. Z žebříčku si tedy vybere každý. V jednotlivých kategoriích byl pak zvolen vítěz a určeny jeho možné alternativy. Nakonec ovšem došlo i na korunování jednoho celkového vítěze ze všech cenových hladin.

Kromě cenovky se ovšem automobily vybíraly na základě jisté přátelskosti k převozu a pobytu psa uvnitř vozu. Například se pochopitelně hledělo na prostorné zavazadelníky, možnosti odvětrávání kufru a jeho praktičnost v oddělení místa pro posádku či výbavu ve formě třeba zatemněných zadních oken proti slunečním paprskům.

Taky se hledělo na samotnou přístupnost do kufru auta a nízký nákladový prostor, aby mohl pes snadněji naskočit či vyskočit, a pokud máte menšího pejska, nemuseli jej do kufru tak obtížně zvedat. Nakonec se přihlíželo i na komfortnost podvozku. Pohodlnou jízdu si totiž užije i pes, načež snižujete riziko, že se vašemu mazlíkovi udělá v kufru špatně.

Na výsledky se ostatně podívejte níže. Došlo přitom nejen na dnes populární SUV a crossovery, ale také klasické prostorné kombíky s pořádným kufrem nebo pár minivanů.

(pozn.: Cenové kategorie jsme trochu upravili a ceny jednotlivých vozů vybrali z českých ceníků, přesto se ale mohou vůči britskému výběru lehce lišit.)

Pod 400 000 korun
Suzuki Vitara.


Vítěz: Suzuki Vitara (od 386 700 Kč)

Redaktorům se u Vitary líbila poměrně bohatá výbava v rámci ceny, kvalitně a odolně zpracovaný interiér, celková prostornost včetně kufru (375 až 1120 litrů) a rovněž klidná a pohodlná jízda. Vyzdvihovaná byla i volitelná výbava, která přímo hledí na pejskaře. Suzuki tak nabízí i ochrannou deku na zadní sedačky. V případě, že byste nechtěli psa nechávat v kufru.

Případné alternativy: Dacia Logan MCV nebo Fiat Qubo

400 000 až 550 000 korun
Škoda Octavia Combi.


Vítěz: Škoda Octavia Combi (od 447 900 Kč)

Domácí „oktávce“, navíc ještě v kombi variantě, nahrává již základní nabídka praktičnosti, na které si Škoda tak zakládá. Zmiňován byl hlavně velký zavazadlový prostor (650 až 1050 litrů) a plno standardní výbavy za dostupnou cenu.

Případné alternativy: Kia Sportage nebo Opel Astra Sports Tourer

 

550 000 až 680 000 korun
Mazda CX-5.


Vítěz kategorie a celkový vítěz testu: Mazda CX-5 (od 560 900 Kč)

U Mazdy bylo vyzdvihována komfortní jízda, praktická řešení v interiéru, na SUV velký kufr (506 až 1620 litrů) a ke všemu také skvělé motorizace v nabídce naftových i benzinových variant, nehledě na skvělé jízdní vlastnosti. Z volitelné výbavy se pak hodí i gumový koberec do kufru včetně ochrany zadního nárazníku.   

Díky těmto výhodám, průměrné ceně a velmi dobrým schopnostem na silnici i mimo ni si pak Mazda CX-5 odnesla i celkové vítězství napříč všemi vybranými vozy.

Případné alternativy: Škoda Karoq nebo Volkswagen Touran

680 000 až 880 000 korun
Škoda Superb Combi.


Vítěz: Škoda Superb Combi (od 686 900 Kč)

Jak říkají sami redaktoři, Superb je prostě skvělý v každém ohledu a v případě, že chcete trochu luxusnější vůz, nejen pouhého „pracanta“, a hledíte i na pohodlí svého psa, se Superbem nemůžete šlápnout vedle. Kufr o objemu 660 až 1140 litrů a hromada praktických řešení v interiéru je hlavním prodejním tahákem. Škoda navíc také nabízí ochranu hrany zadního nárazníku, pokud váš pes naskakuje do kufru.

Případné alternativy: Peugeot 5008 nebo Citroën Spacetourer

 

880 000 až 1 400 000 korun
Mercedes-Benz třídy E kombi.


Vítěz: Mercedes-Benz třídy E kombi (od 1 329 846 Kč)

V docela široké kategorii okolo milionu korun si už váš pes užije opravdový luxus, i když zvolíte třeba základní variantu kombíku třídy E od Mercedesu. Obří kufr zde samozřejmě hraje prim (640 až 1820 litrů). Samozřejmostí je poté zvolení tmavě čalouněného interiéru.

Případné alternativy: BMW řady 5 Touring nebo Land Rover Discovery Sport

Přes 1 400 000 korun
Land Rover Discovery.


Vítěz: Land Rover Discovery (od 1 443 288 Kč)

Nejenže si v opravdu dostatečně velkém kufru o objemu 1231 až 2500 litrů udělá pes svůj vlastní pelech, ale také s ním můžete bez problému vyjet i mimo silnici, a to velmi pohodlně díky vzduchovému podvozku.

Případné alternativy: Audi Q7 nebo Volvo XC90
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů