Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Vyrazíte na dovolenou se psem? Máme pro vás několik jednoduchých rad

Naše téma
Daniel Fuglevič | 01.08.2017
Ilustrační foto. | foto: Seat
Sezona dovolených je v plném proudu a mnoho z nás chce cestovat i se svými psy. Těchto několik rad zajistí snadné a bezpečné cestování, i když s vámi na cestu autem vyrazí čtyřnohý kamarád.
Základem je preventivní prohlídka u veterináře, abyste si byli jisti zdravotním stavem svého mazlíčka. Dále se doporučuje nedávat psovi dvě hodiny před jízdou nic k jídlu, pouze mu dát napít čisté vody a případně podat léky proti zvedání žaludku.

Během cesty nenechávejte psa volně uvnitř vozu, jelikož dle dopravních předpisů musí zvířata cestovat bezpečně tak, aby nepřekážela řidiči při řízení a neohrožovala stabilitu vozidla. Nutné jsou tedy buď přepravní boxy, speciální popruhy nebo dělící mříž oddělující zavazadlový prostor.

Za jízdy je dobré občas otevřít okna a vyvětrat, a to i při zapnuté klimatizaci. Psa nenechávejte vystrkovat hlavu ven, mohl by dostat infekci uší nebo očí. Během cestování dělejte co dvě hodiny přestávky, kdy se protáhnete a doplníte tekutiny - vy i pes. Auto zaparkujte nejlépe ve stínu.

Při cestování po zemích v Evropské unii se psem musíte mít u sebe platnou oficiální zdravotní kartu s potvrzením od koncesovaného veterináře a také platný pas pro domácí zvířata. Označení zvířete mikročipem je důležité pro případ, že by se ztratilo nebo poranilo při nehodě.

Po dlouhé cestě se musí váš pes seznámit s novým prostředím, dostat něco k snědku a pohrát si na čerstvém vzduchu. Je to vhodná příležitost k tomu, abyste ho za dobré chování odměnili jeho oblíbenou hrou nebo pamlskem. Všechny rady jsou pěkně shrnuty v tomto videu, které připravila automobilka Seat:

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů