Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Tipy na kvalitní ojetiny z Německa: Doporučení vydali technici TÜV

Naše téma
Radek Pecák | 09.11.2020
dalších 41 fotek
Kvalita vozu Hyundai i30 se dostala na vysokou úroveň | foto: Hyundai
Především na fakt, že mezi automobily, které získaly na německých technických kontrolách provozovaných společností TÜV nejlepší hodnocení, je řada poměrně levných modelů, upozorňuje nový žebříček spolehlivosti v Německu provozovaných automobilů - takzvaný TÜV Report.
Také některé typy automobilů, které se vyrábějí na území České republiky, se v letošním žebříčku spolehlivosti ojetých automobilů TÜV Report, umístily alespoň v některé z věkových kategoriích na předních příčkách.

Na ně a samozřejmě také na další typy spolehlivých aut rozdělených podle věkových kategorií, se můžete podívat do naší obří fotogalerie.

Konkrétně se jedná o Škodu Superb, která zaujala v kategorii aut vyrobených kolem roku 2015 a zejména Hyundai i30. V tomto případě se jedná hlavně o současnou generaci ještě před faceliftem. V "královské" kategorii nejmladších ojetin skončil tento model montovaný v továrně v Nošovicích na děleném šestém místě s velmi nízkým procentem nalezených vážných závad. Škodě Fabia zařazení do skupiny nejspolehlivějších vozů v kategorii 4-5 let uniklo jen těsně.

Připomínáme ještě, že žebříček zohledňuje pouze výsledky těch nejvíce frekventovaných automobilů na německých silnicích a je rozdělen do pěti věkových kategorií 2-3, 4-5, 6-7, 8-9 a 10-11 let.

TÜV si letos pochvaluje, že se snížilo procento vážných závad u aut, které přijely na technickou kontrolu. Napříč všemi kategoriemi se jedná o 19,9 procenta, což je o 1,6 procenta lepší výsledek než v případě hodnocení vydaného pro rok 2020.

Z našeho průzkumu výsledků jednotlivých kategoriích vyplývá, že modely některých značek jsou v popředí výrazně častěji než jiné. 

Co třeba Opel?
Mezi prémiovými značkami vede Mercedes-Benz před Audi, naopak modely BMW jsou v popředí spolehlivosti jen málokdy. Z tazvaných objemových značek si zaslouží pozornost kupujících ojetin Opel a japonské značky Mazda či Honda.

Dlouhodobě stabilní kvalitu, napříč generacemi i modelovými roky vykazují například malé automobily Mazda 2, Opel Adam, Honda Jazz, Audi A1 a ve starších věkových kategoriích třeba také Ford Fusion nebo Mini.

V kategorii rodinných automobilů, do kterých řadíme jednak klasické hatchbacky a kombíky nižší střední třídy a rovněž vozy kategorie MPV lze obecně doporučit například Mercedesy A i B, Audi A3, Golf Plus a Spotsvan, klasický VW Golf, Mazdu 3 i Toyotu Auris.

Mezi dlouhodě kvalitně vyráběné SUV podle výsledků TÜV určitě náleží Mazdy CX-3 a CX-5, Mercedesy GLC a GLE, Audi Q3 a Q5, ale i poměrně levné modely Suzuki SX-4, Mitsubishi ASX či Opel Mokka X.

A ve třídě velkých automobilů by stály za úvahu třeba Opel Insignia, Mazda 6, Škoda Superb druhé generace, Mercedesy tříd C a E a Audi A4/A5 a A6/A7, případně rovněž Volva V40 a S60/V60.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů