Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Konečně opět rallye v pořádné zimě. TipCars Rallysprint startuje již tuto sobotu

Naše téma
Radek Pecák | 30.11.2023
Vyzkouší si letos opět závodníci na Strahově jízdu na sněhu? | foto: Radek Pecák
Také závodníci se zkušenostmi ze soutěží seriálu Mistrovství světa se představí v závěrečném podniku letošní rallyové sezóny divákům v Praze.
Přestože se na start letošního Pražského TipCars Rallysprintu nepostaví již desetinásobný vítěz Václav Pech, který se zotavuje po operaci ramene, diváci určitě nebudou ochuzení o zajímavé jezdecké osobnosti a zajímavé soutěžní automobily.

Jak informoval ředitel soutěže Petr Mihule, mezi 65 soutěžícími posádkami bude například Erik Cais. Startovní číslo 1 si ovšem na svoji Fiestu WRC nalepí Jan Dohnal, který už tento podnik v minulosti také dokázal dvakrát vyhrát.

„Starší WRC si vyzkouší i David Tomek, modernějších vozů kategorie R5/Rally2 pojede dokonce dvacet," upozorňuje petr Mihule.

Startovní listina obsahuje i další známá jména. Pojede například Jan Černý, Petr Semerád a bývalý pilot formule 1 Tomáš Enge. Potrápit ji bude určitě chtít letošní mistr seriálu sprintových rallye Vojtěch Štajf.

Fanouškům se při rychlých průjezdech na zkouškách Cementárna i Strahovský okruh představí rovněž historické vozy, kterých bude startu čtrnáct. Jedním z nejrychlejších mezi nimi bude valašská posádka Jaroslav Vančík Jan Tománek, která pojede se silným BMW M3. Sekundovat jim budou mj. Miroslav Janota či Stanislav Budil, kteří se už se svými historickými vozy dokázali prosadit až na medailové příčky evropského šampionátu.

Naposledy už bez měření času
Ve startovní listině XXVIII. TipCars Pražského Rallysprintu má být několik kuriozit. Konkrétně svůj premiérový evropský start chystá Čechoameričan George Plšek, jenž se dlouhodobě prosazuje v rámci národního šampionátu USA.

TipCars Pražský Rallysprint startuje v sobotu 2.12. ráno, přičemž přesně v 8:00 se první vůz vydá na trať úvodní rychlostní zkoušky ´SUBARU Cementárna´, vedené mezi Radotínem a Řeporyjemi na jihozápadním okraji města. Od desáté hodiny pak budou jezdci kroužit kolem známých stadionů na trati RZ TipCars Strahov okruh.

Možná někde na trati zůstanou ještě zbytky sněhu, což samozřejmě přidá na divácké zajímavosti. Během samotného závodu už ale sněžit nemá. Naopak by se mohlo ukázat sluníčko. Je ale třeba se kvůli mrazivému počasí dobře obléci, neboť bude určitě dobré zůstat ještě na finále, které po čtrnácté hodině obstará neměřený Epilog. Při něm teprve nastává ta pravá jezdecká show. 

Vstupné na divácká místa na Strahově činí 250 Kč. Další informace o tomto sportovním podniku jsou k dispozici zde.
Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů