Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Tesla ukáže svůj elektrický pick-up už příští rok, slíbil Musk

Naše téma
Jan Markovič | 12.12.2018
Jedna z možných podob příštího pick-upu Tesly | foto: Archiv
Elon Musk na Twitteru opět hovořil s fanoušky. Jednomu prozradil, kdy se dočká kýženého elektrického pick-upu.
Pick-upy jsou v USA na rozdíl od Evropy velmi žádanými vozy. I proto se v poslední době hovoří o tom, že by Tesla mohla vstoupit do této kategorie. Že to bude poměrně brzy, naznačuje příspěvek Elona Muska na Twitteru. Na dotaz uživatele Iarryho, kdy si bude moci objednat svůj pick-up, Musk odpověděl: „Umírám touhou vyrobit pick-up truck. Mohli bychom mít prototyp už příští rok.“

Některá americká média začala na konto tohoto příspěvku spekulovat, kdy by se elektromobil mohl odhalit. Podle nich se tak zřejmě stane v druhé polovině roku 2019 a auto se do sériové produkce dostane až v roce 2020. Podobně jako u dalších modelů se dá očekávat, že Tesla nejprve uspokojí poptávku na svém domácím trhu v USA.

Pick-up Tesly nebude jediným vozem ve své třídě, naopak ho může čekat souboj s tvrdou konkurencí. Stavbu obdobného auta oznámila například společnost Rivian, která představila koncept pick-upu do zásuvky pod označením R1T. Auto půjde do výroby v roce 2020 a slibuje dojezd až 640 kilometrů na jedno nabití.

Jak by pick-up truck Tesly mohl vypadat se zatím na rozdíl od Rivianu neví. Na internetu už tak kolují nápady nezávislých designérů. Jeden z povedenějších vidíte na přiložené fotografii.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů