Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Policisté v Americe zastavili Teslu se spícím řidičem. Ani pak se neprobudil

Naše téma
Jan Markovič | 04.12.2018
Tesla Model S | foto: Tesla
Policistům se podařilo zastavit auto pomocí zbrzdění autopilota. Řidiče dostali z vozu až po rozbití okna.
Tesla a její systém Auto Pilot se často kritizují za to, že řidiče příliš nemotivují k pozornosti za volantem. Obzvlášť na amerických silnicích, kde se stalo už několik vážných nehod, které zavinila právě příliš velká důvěra v elektroniku schopnou udržet auto na dálnici v pruhu a s odstupem od ostatních vozů.

Příliš důvěry do své Tesly Model S vložil i pětačtyřicetiletý řidič Alexander Joseph Samek, který uháněl o půl čtvrté ráno po kalifornské dálnici nedaleko Redwood City rychlostí 70 mil za hodinu, tedy skoro 113 km/h. Za volantem spal. Informoval o tom list L.A. Times.

Podezřelého auta si všimli policisté. Nejprve je napadlo, že jde o klasické řízení v opilosti. Pak si ale všimli, že muž za volantem vůbec nereaguje. Přivolali posily a rozhodli se Teslu chytře zastavit. Jeden policejní vůz najel před auto a postupně zpomalil až do úplného zastavení. Tesla poslušně díky svému systému zastavila také.

Ani poté se ale Samek neprobudil. Policisté proto rozbili okno a muže z auta vytáhli. Řidič byl zatčen kvůli podezření z řízení pod vlivem alkoholu nebo návykových látek.

Policie už pochválila práci svých zaměstnanců s tím, že se dokázali se vzniklou situací dobře vypořádat. Policisté nejsou speciálně školeni na zastavení aut s adaptivním tempomatem nebo se systémem autopilota, píše L.A. Times.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů