Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Tesla už slibuje další auto. Dorazit má také pick-up

Naše téma
Daniel Fuglevič | 27.12.2017
Oficiální ilustrace Tesly pick-up zveřejněná během představení tahače Tesla Semi. | foto: Tesla
Řada ambiciózních plánů Elona Muska, šéfa automobilky Tesla, se dále rozšiřuje. K produkci nového Roadsteru, crossoveru Model Y, tahače Semi a stoprocentnímu rozjetí výroby Modelu 3 plánuje Tesla uvést rovněž nový elektrický pick-up.
Nebude tomu však ihned. O pick-upu Tesla se spekuluje již hodně dlouhou dobu, avšak dočkat bychom se ho měli až po představení modelu Y, o kterém prozatím nevíme v podstatě nic. Kromě toho, že půjde o nový crossover s nejistou premiérou kolem roku 2019 či 2020.

V pomyslné produkční řadě tak nyní čeká na sériovou výrobu už čtveřice nových vozidel – nový Roadster, kamion Semi, Model Y a nyní zatím nepojmenovaný pick-up, jehož produkci nyní Elon Musk potvrdil v komentáři na svém Twitteru.

Všech vozů bychom se přitom měli dočkat kolem neustále opakovaného roku 2020. Není tedy divu, že ambiciózní plány Tesly se mohou zdát veřejnosti čím dál méně uvěřitelné.

Situaci samozřejmě nepomáhají neutuchající problémy s produkcí Modelu 3, která je velmi pozadu vůči dřívějším plánům. Do konce roku 2017 měla Tesla vyrábět 5 tisíc modelů týdně, ale k tomuto číslu se prý dostane až někdy v březnu 2018. Na svůj nový elektromobil přitom čeká skoro půl milionu zájemců.

Ke všemu se nedávno objevily výpočty finančního stavu Tesly, která má podle všeho prodělávat každou minutu v přepočtu asi 170 tisíc korun, a dále je tajemstvím, kde bude Tesla všechny nově plánované modely vlastně vyrábět, neboť současné továrny nestačí kapacitou.

Stihnout proto v této situaci do přibližně tří let uvést celkem čtyři nová vozidla včetně potvrzeného pick-upu, to vypadá jako hodně odvážný výhled do budoucnosti.

Ohledně samotného pick-upu nakonec víme, že velikostí by mohl konkurovat například Fordu F-150. Měřil by tedy na délku kolem 5,5 až 6,5 metru podle typu kabiny.

Tím by se vyvrátila současná podoba z oficiálních ilustrací, které pick-up od Tesly zobrazovaly ve velikost jakéhosi super pick-upu o rozměrech tahače Semi. Nikdo ovšem zatím přesně neví, s čím Elon Musk nakonec přijde. A jestli vůbec.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů