Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Suzuki posílá do výroby koncept Xbee, zajímavý crossover s odvážnými tvary

Naše téma
Dominik Valášek | 27.12.2017
dalších 14 fotek
Suzuki Xbee. | foto: Suzuki
Dokonalá ukázka toho, že ne všechna auta se musí brát vážně. Když se řekne crossover, představí si mnoho lidí "nabubřelé" karoserie s drsnými terénními prvky. Jenže ono to jde udělat i zvláštně roztomile. Přesně takový je koncept Suzuki Xbee, který po několika měsících od svého představení zamířil do výroby.
Koncept Xbee se poprvé objevil na autosalonu v Tokiu, kde se stal přímým nástupcem malého hranatého MPV Hustler. Oproti Hustleru, ač zní název Xbee o dost méně drsňácky, je však Xbee stvořen do lehkého terénu. O tom vypovídá vyšší světlá výška, oplastování nárazníků a blatníků a další prvky.

Celkově hranaté vzezření s rozkošně kulatými světly však zůstalo na místě a nejde pouze o věc designu. Xbee má být podle Suzuki prostorný jako MPV, zároveň však zábavný jako SUV.

Pohonné ústrojí je pouze jedno, je hybridní, ovšem spojitelné jak s pohonem předních kol, tak čtyřkolkou. Jedná se o malý přeplňovaný litr s elektromotorem, součástí soustavy je i šestistupňová automatická převodovka.

Teď ovšem jedna čára přes rozpočet. Zajímavé Xbee ponechá Suzuki alespoň zatím coby exkluzivní model pro japonský trh. Zde bude novinka vycházet na částky od 1 765 800 jenů, tedy na zhruba 340 tisíc korun. Suzuki doufá, že jen v Japonsku prodá kolem 2000 aut měsíčně a my zase doufáme, že se Xbee brzy objeví i v Evropě.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů