Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Takto bude vypadat nové Suzuki Jimny. Malý off-road stále kašle na moderní SUV

Naše téma
Daniel Fuglevič | 24.08.2017
Suzuki Jimny. | foto: Suzuki
O nové generaci malého off-roadu Jimny slýcháme různé informace ze všech stran. Nyní se z uniklých fotek konečně dozvídáme, jak bude novinka vypadat. A všechno se zdá být naprosto v pořádku.
Současná třetí generace Suzuki Jimny patří do skupiny vůbec nejdéle vyrábějících se modelů na světě. Třetí Jimny se totiž ukázalo již v roce 1998 a dodnes ho Suzuki pouze vylepšovalo lehkými modernizacemi a facelifty.

Není tak divu, že Suzuki připravuje zcela novou generaci, kterou si nyní můžeme prohlédnout na uniklých obrázcích z interní prezentace automobilky.

Nové Jimny ničím nešokuje a jsme rádi, že si zachovává hranatý a funkční design i rozměry malého off-roadu, který terénními schopnostmi a robustností určitě zahanbí dnešní malá SUV a crossovery.

Vzhled krabičky na kolech ale doplňuje svěžejší a možná ještě jednodušší design než u předchůdce. Předku dominuje rozměrná maska chladiče, pár kulatých světlometů a prostý černý nárazník, to je vše.

Interiér křičí funkčností a jednoduchou údržbou s madlem pro spolujezdce na palubní desce a černými plasty. Snad jediným hi-tech vypadajícím prvkem je zřejmě dotyková obrazovka infotainment systému. Kaplička za volantem pak schovává dvojici analogově vypadajících budíků.

Nové Jimny by mělo stále využívat jako základ žebřinový rám a osvědčený pohon všech kol. Motorizace jsou zatím neznámé, ale dá se očekávat například přeplňovaný litrový tříválec o výkonu 115 koní (85 kW) z modelu Baleno.

Novinku by mohlo Suzuki ukázat již v říjnu na autosalonu v Tokiu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů