Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Tesla slibuje, že první kusy nového Modelu 3 dodá zákazníkům ještě tento měsíc

Naše téma
Dominik Valášek | 04.07.2017
dalších 7 fotek
Tesla Model 3. | foto: Tesla
Pátek 28. července 2017. To má být datum, kdy Tesla konečně odhalí finální a definitivní verzi očekávaného elektromobilu jménem Model 3. V rámci speciální akce proběhne nejen představení produkčního modelu, ale zároveň i předání prvních 30 zákaznických vozů.
Elektromobil Tesla Model 3 se ještě ani nevyrábí, ale už stihl coby chystaný nejmenší a nejlevnější model značky sklidit slušný poprask. Jejo očekávaný příchod na trh je totiž obestřen hromadou slibů a také nekončící řadou čekajících zákazníků. Od loňského spuštění předobjednávek si totiž vůz nezávázně objednalo 400 tisíc zákazníků, kteří zároveň i složili zálohu.

První auta začnou sjíždět z výrobní linky již v nadcházejících dnech, konkrétně se hovoří o pátku. Výrobní kapacity budou z počátku skromné, ovšem rychle narostou. Během měsíce srpna plánuje Tesla postavit 100 aut, ovšem v září to bude již 1500 aut. Ještě před koncem roku prý bude značka schopná vyrábět 20 000 vozů měsíčně. Samotná montáž se má odehrávat v Tesla Factory v kalifornském Fremontu.

Aby se mohla nová Tesla začít vyrábět v počtech, které uspokojí masy, musí se naplno spustit megalomanský projekt Gigafactory, tedy továrny schopné vyrobit obrovské množství baterií. Její výstavba však stále trvá a datum dokončení je v tuto chvíli stanoveno na rok 2020.

Zákazníci Modelu 3 dostanou prakticky totéž, co u většího a dražšího Modelu S, nicméně v menším a zjednodušeném balení. Jistou dávku kontroverze způsobil vůz třeba absencí jakéhokoliv přístrojového štítu před řidičem. Kompletně všechny informace podávané řidiči i pasažérům obstará pouze velký dotykový displej v prostřední části palubní desky. I tímto způsobem se Tesla připravuje na budoucí přechod na plně autonomní řízení, kdy řidič prakticky nebude potřeba.

Specifikace nejsou v tuto chvíli známé, ale šéf automobilky Elon Musk slíbil, že i nejslabší verze zdolá stovku za přibližně šest sekund a ujede v kombinovaném cyklu kolem 350 kilometrů na jediné nabití.  
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů