Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Tenhle koncept by mohl být další crossover od Alfy Romeo

Naše téma
Jiří Švamberk | 10.12.2018
dalších 13 fotek
2018 Alfa Romeo Freccia Concept | foto: Dongman Joo
Designer Dongman Joo zkombinoval tvary legendární model Alfa Romeo Montreal a futuristické tvary dvoudveřového crossoveru. I přes nesporný půvab má však až příliš mnoho ale…
Retro design momentálně hodně frčí a jak se zdá ještě nějakou dobu v kurzu bude. Posledním důkazem je roztomilá Honda Urban EV, která míří do výroby. Automobilový designér Dongman Joo se nechal touto vlnou také unést a navrhl velmi zajímavý crossover, jehož tvary záměrně připomínají model Monteral z počátku 70. let.

Kromě přední masky chladiče se autor nechal inspirovat Montrealem také v oblasti C-sloupku, kde se nachází trojice otvorů.

Futuristický koncept se jmenuje Freccia a na první pohled nese typické znaky modelů Alfa Romeo, jako je například trojúhelníková maska chladiče. Maska je také jediný nasávací otvor v přední části, což sice vytváří velmi čisté linie, ovšem je otázkou, jak by v případě sériové podoby konstruktéři řešili chlazení motoru.

Z hlediska designu jsou velmi zajímavě řešené přední světlomety, které mají podobu úzkého otvoru pravidelného tvaru. Opět jde o designově velmi povedené pojetí, ovšem otazníky visí nad funkčností a také nad bezpečnostními standardy, které dnešní auta musí plnit. To samé platí o bočních partiích, kde nejsou vidět žádné prosklené plochy.

2018 Alfa Romeo Freccia Concept


Alfa Romeo oficiálně žádné stanovisko nevydala. Faktem je, že stejně jako ostatní výrobci se chce vydat cestou SUV A crossoverů, nicméně nic nenapovídá sériové výrobě. Tak nebo tak, tohle auto by se nám hodně líbilo. Až čas ukáže, jestli na něco tak odvážného bude mít Alfa Romeo vůbec finance.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů