Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Tohle zbylo ze vzácného Ferrari F12tdf. Po poruše shořelo na prach

Naše téma
Daniel Fuglevič | 25.09.2017
Limitované Ferrari bylo kompletně zničeno. | foto: Feuerwehr/DRK
Na světě je nyní o jedno Ferrari F12tdf méně, neboť jeden exemplář tohoto ostrého modelu maranellské značky minulý týden na německé dálnici shořel na prach.
S požárem v hodnotě několika desítek milionů korun se museli němečtí hasiči vypořádat minulý čtvrtek na úseku dálnice mezi Dierdorfem a Neuwiedem.

Dle výpovědi posádka Ferrari F12tdf během cesty v jednu chvíli uslyšela ránu, kterou následovaly plameny šlehající ze zadní části vozu. Řidič ihned zastavil u krajnice, se spolujezdcem opustil vůz a volal hasiče k záchraně svého již silně hořícího Ferrari.

Není jisté, zda se posádka snažila vůz uhasit vlastními silami, nicméně po příjezdu hasičů už bylo unikátní Ferrari kompletně zničeno a jednotka pouze uhasila zbytek ohně.

Vyšetřovatelé se domnívají, že se jednalo o závadu na motoru vozu, i přestože se plameny objevily nejprve v zadní části u výfukové soustavy.    

Jak lze vidět na depresivních fotkách níže, z Ferrari nezbylo takřka nic kromě disků, brzd, seškvařené karbonové karoserie a roztaveného hliníkového šasi.

Ferrari F12tdf bylo vyrobeno pouze 799 kusů a jednalo se o ještě ostřejší, lehčí, okruhovou verzi modelu F12berlinetta. Vepředu má umístěný atmosférický 6,3litrový dvanáctiválec o výkonu 780 koní (574 kW) a točivém momentu 705 Nm.

V době představení vyšlo na přibližně 12 milionů korun, dnes už ale hodnota ojetých kusů sahá do částek přes 22 milionů korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů