Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Land Rover plánuje novou rodinu aut, jmenovat se bude Road Rover. Co nabídne?

Naše téma
Daniel Fuglevič | 25.09.2017
dalších 29 fotek
Range Rover Velar. | foto: Land Rover
Koncern Jaguar Land Rover se netají ambiciózními plány na velkou ofenzívu na poli elektrifikovaných aut. Značka Land Rover dokonce kvůli tomu založí novou rodinu modelů, která ponese jméno vztahující se k bohaté historii značky.
Se zprávami o ofenzivě elektromobilů u Land Roveru přišel britský magazín Autocar. První novinka by přitom měla dorazit na trh už do roku 2020.

Půjde prý o plně elektrické vozidlo, které si má stále zachovat terénní schopnosti a nabídnout luxusní interiér konkurující dokonce Mercedesu-Benz třídy S. Elektromotory by měly zajistit zajímavé jízdní schopnosti a ovladatelnost, přičemž dojezd na jedno nabití se odhaduje kolem 480 km. Zrychlení z nuly na 100 km/h by novinka zvládla pod 5 vteřin.

Vůz ale neponese logo Land Rover ani Range Rover, bude totiž zařazen do nové řady Road Rover. Toto označení nesl v 50. letech minulého století experimentální prototyp, jež měl v té době rozšířit nabídku značky Land Rover.

Na další informace či oficiální potvrzení od automobilky si budeme muset počkat. Prozatím se mluví o tom, že první Road Rover bychom mohli vidět už na konci roku 2019 na autosalonu v Los Angeles.

V následujících letech se pak máme dočkat dalších modelů z této řady a opět má jít o crossovery s elektrickým pohonem a terénními schopnostmi. Tento krok má značce i celému koncernu Jaguar Land Rover zaručit konkurenceschopnost na rozrůstajícím se poli elektromobilů a vozů kategorie SUV.

Pro úplnost je třeba dodat, že Land Rover aktuálně nabízí dvě modelové rodiny: Range Rover (Range Rover, Range Rover Sport, Range Rover Evoque a Range Rover Velar) a Discovery (Discovery a Discovery Sport). Kromě toho plánuje také novou modelovou řadu navazující na legendární teréňák Defender.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů