Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Policisté na Karlovarsku pronásledovali viníka nehody. Najížděl i do jejich auta

Naše téma
Daniel Fuglevič | 22.06.2018
dalších 5 fotek
Řidič Renaultu najížděl i do policejní Octavie v civilním provedení. | foto: Policie ČR
Poměrně drsné honičky byli v úterý součástí policisté v Karlovarském kraji. Hlídka zde pronásledovala řidiče, který nejenže ujel od dřívější nehody, ale později se rozhodl nabourat i přímo do pronásledujících mužů zákona.
Pětatřicetiletý muž na dálnici D6 ve směru ze Sokolova na Karlovy Vary nejdříve naboural svým Renaultem Laguna Combi dalšího řidiče v Octavii. Na místě ovšem nezastavil a pokračoval dále v jízdě. Jeho počínání ale bylo samozřejmě nahlášeno policistům.

Povolaná hlídka následně řidiče potkala na silnici I/13 před obcí Ostrov, kde muž srazil silniční značení, které zde svádělo jízdu do jednoho pruhu. V jízdě dále pokračoval uzavřenou částí silnice. V tu chvíli už se tedy policisté snažili řidiče vyzvat k zastavení vozidla, avšak neúspěšně.

Po chvíli jízdy sice šofér zastavil, ale pouze proto, aby se mohl opětovně rozjet na policejní vůz, jenž mu blokoval cestu. Honička s agresivním řidičem pokračovala dále.

Celá akce skončila střetem obou vozidel a zatlačením již silně poškozeného Renaultu ke svodidlům. Při pronásledování se dle informací Týdeníku Policie schýlilo i k výstražné střelbě. Policisté však muže nakonec úspěšně zpacifikovali.

Jak bylo asi zřejmé z jízdního stylu řidiče, jeho test na přítomnost návykových látek byl pozitivní. Ke všemu již měl zákaz pro řízení všech motorových vozidel.

Teď řidič hrozí až šest let odnětí svobody. Kromě maření výkonu policistů byl obviněn také z násilí proti úřední osobě, nehledě na zmíněnou jízdu pod vlivem drog a způsobení nehody.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů