Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Takhle bude vypadat malé SUV od Škody. Podívejte se na první obrázky konceptu

Naše téma
Stanislav Švarc | 01.02.2018
Studie Škoda Vision X. | foto: Škoda Auto
Automobilka Škoda na letošní autosalon v Ženevě přiveze nejen omlazenou Fabii, ale i jednu úplnou novinku - studii pojmenovanou Vision X. Ta viditelně naznačuje vzhled chystaného malého SUV.
O dalším přírůstku do rodiny škodováckých SUV se mluví už dlouhou dobu a víme o něm také dost informací. Tou hlavní je předpoklad, že půjde o městský crossover, který bude stát na platformě MQB-A0 a bude blízce příbuzný s již prodávaným Seatem Arona.

S Aronou má nová Škoda, jejíž název bude pravděpodobně „K-něco-Q“, zhruba sdílet i rozměry. Zcela konkrétně je Arona 4138 mm dlouhá, 1543 mm vysoká a rozvor náprav má hodnotu 2566 mm.

Základem nabídky motorizací budou litrové tříválce, očekáváme také absenci pohonu všech kol.

První ilustrace konceptu Vision X zmíněné předpoklady spíše potvrzuje, tvar karoserie se Aroně skutečně podobá. Crossover však samozřejmě dostal designové prvky typické pro škodovky.

Příď tedy zdobí známá maska chladiče a nechybí ani dělené světlomety, charakteristické poznávací znamení pro škodovácká SUV. Novinkou jsou ale dělené zadní svítilny, jejichž spodní části spojuje lišta.

Zelené lakování karoserie (odstín FlexGreen) doplňuje střecha v kontrastním antracitovém odstínu.

Robustní charakter vozu dodávají výrazné nárazníky, velké prahy a dvacetipalcová hliníková kola. Studie dostala také velkou panoramatickou prosklenou střechu. Škoda i tentokrát v souvislosti s ostřejším designem auta zmiňuje inspiraci v tradičním řemeslném umění českých sklářů.

V interiéru se podle automobilky projeví zcela nový designový jazyk. Opticky kabině dominuje široká, ergonomicky konturovaná přístrojová deska s volně stojícím barevným displejem, jehož prostřednictvím lze ovládat služby infotainmentu a konektivity.

O atmosféru se starají osvětlené prvky z broušeného křišťálu v souhře s barevným displejem. Všimněte si také digitálního přístrojového štítu, minima fyzických ovladačů a absence klasického voliče převodovky.

O technice zatím Škoda mlčí, zmiňuje pouze hybridní pohon.

Studie Vision X se veřejnosti poprvé ukáže na autosalonu v Ženevě, který začíná 8. března. Kdy se objeví produkční verze, zatím jistě nevíme, ale pokud Škoda zopakuje strategii, kterou předvedla v roce 2016 s Kodiaqem, dočkáme se ještě letos.

Kodiaq měl totiž předobraz v podobě konceptu Vision S, který byl také poprvé odhalen na ženevském autosalonu, produkční vůz byl představen 1. září a ještě před koncem roku byl spuštěn předprodej.

 
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů