Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Tahle parádní sledovací dodávka po FBI je na prodej. Je vážně jak z filmu

Naše téma
Jan Zajíc | 23.07.2017
dalších 9 fotek
Jak z amerického filmu. Na prodej je dodávka po FBI. | foto: eBay
Jestli jste někdy viděli libovolnou americkou kriminálku z 80. nebo 90. let, určitě v ní byla také scéna, jak strážci zákona sledují a odposlouchávají svůj "terč" v dodávce. Ta navenek vypadala nenápadně, jako normální firemní dodávka, uvnitř ale ukrývala sledovací techniku.
A určitě jste si taky říkali, že takový způsob sledování je pouhým výmyslem filmařů. Ale ne, není. Americké úřady "sledovací dodávky" skutečně používaly. A vy dokonce jednu takovou můžete vlastnit. Stačí k tomu vyhrát aukci na portálu eBay.

Konkrétně jde o Dodge Ram Van z roku 1989, který sloužil známému americkému Federálnímu úřadu pro vyšetřování, tedy FBI, při vyšetřování drogových zločinů.

Na první pohled se jedná o poměrně zachovalý kousek v nenápadném hnědém zbarvení. To nejzajímavější se ale ukrývá uvnitř. Najdeme tu totiž kompletní "šmírovací" vybavení, například dvě LCD obrazovky, magnetofon, videorekordér, radary či interkom. A nechybí ani toaleta.

Sledovací vybavení už samozřejmě působí poněkud zastarale, o to ale nejde - tahle dodávka je prostě rarita.

Současný majitel je první soukromou osobou, která vůz po vyřazení ze služby u FBI vlastní. K autu se dostal v aukci vyřazeného federálního majetku. Kromě sledovací techniky je zajímavý také malý nájezd, hnědý Dodge má totiž na tachometru jen něco málo přes 39 tisíc kilometrů.

Ale není divu. Když po léta služby vlastně jen někde stál...
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů