Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Na prodej je Tatra 613 s mrazivou minulostí. Sloužila u KGB

Naše téma
Daniel Fuglevič | 28.03.2017
dalších 19 fotek
Tatra 613 ze služeb KGB. | foto: ebay.com
Tu a tam se na aukčních portálech objeví něco opravdu speciálního. Jako třeba československá Tatra 613, která sloužila sovětské tajné službě KGB. Zvláštní také je, že je na prodej ve Spojených státech amerických.
Tahle černá Tatrovka se objevila na americké verzi aukčního portálu ebay.com. Jak se služební vozidlo KGB dostalo z Ruska do okresu Cherry Hill v New Jersey, to můžeme pouze hádat.

Každopádně jde ale o úžasný sběratelský kousek. Majitel v inzerátu zmiňuje, že tato 613 byla v roce 1989 speciálně vyrobena pro službu v KGB a díky tomu dostala velice zajímavou výbavu.

Čtěte také: Dali byste 1,2 milionu za jedničkovou Octavii? Tato tolik stojí, proč?

Kromě toho, že má tedy klasicky vzadu uložený 3,5 litrový osmiválec chlazený vzduchem, kompletně černý lak a černé pokličky na kolech, dostala také magneticky uchycené majáky, které lze rychle sundat v případě operace v utajení, dále skrytou sirénu s několika funkcemi, magneticky uchycenou anténu a skrytý hlavní vypínač elektrického systému.

Auto prý bylo za své doby důkladně servisováno samotnou KGB a nyní má najeto kolem 25 tisíc kilometrů. K vozidlu jsou dokonce oficiální dokumenty.

Čtěte také: Jak dopadly automobilky východního bloku? Většina se jich dneška nedožila

Aukce bude trvat ještě dalších pět dní a zatím se cena vyšplhala na v přepočtu přibližně 176 tisíc korun.

Pokud byste náhodou měli zájem o tento kus československé a sovětské historie, aukce se nachází tady. Když už Tatrovka sovětské tajné služby cestovala až do USA, nevidíme důvod, proč by se zase nemohla vrátit domů.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů