Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Tahle Octavia RS má přes 470 koní a jezdí v Česku. Úpravy stály jako nové auto

Naše téma
Daniel Fuglevič | 03.11.2017
dalších 15 fotek
Škoda Octavia Combi RS od RSR-Performance. | foto: RSR-Performance
Současným vrcholem je u Škody Octavia nejvýkonnější verze RS 245. Co když ale chcete o pár koní navíc, přesněji o docela dost koní navíc? Obrátit se můžete třeba na jednoho českého úpravce, který nemá problém výkon Octavie RS skoro zdvojnásobit.
Pražský úpravce RSR-Performance je na poli sportovního ladění v Česku docela známou firmou. Z jeho dílny už vyjely opravdu povedeně upravené vozy od Audi TT RS, Nissanu 370 Z, Volkswagenu Golf R až třeba po Porsche 911 Turbo. A dalším přírůstkem mezi úspěšnými projekty je nyní Octavia RS Combi třetí generace.

Tento vývojový vůz zvenku vypadá spíše jen jako decentní showcar položený na zemi s novými koly zaraženými do blatníků a zcela standardním interiérem. Techniku pod kapotou tak nedává vůbec najevo.

Díky rozsáhlé úpravě standardní motorizace benzinového dvoulitru TSI o výkonu 220 koní (162 kW) ale bylo dosaženo konečného výkonu přes 470 koní (346 kW). V rámci balíčku úprav Revo Stage 4 se přeprogramovala řídící jednotka, přibylo hybridní turbodmychadlo značky REVO a spolu s ním bylo namontováno i karbonové sání, lepší intercooler, palivová pumpa a taky kompletně nový výfukový systém od firmy Miltek.

Všechen výkon jde stále na přední kola přes šestistupňovou manuální převodovku, nicméně k lepšímu přenosu síly byla použita odolnější spojková sada a nový samosvorný diferenciál Wavetrac.

Od firmy HP Drivetech auto dostalo také nastavitelný vzduchový podvozek, přičemž nové jsou i nápravnice, silentbloky, stabilizátory a samozřejmě i velká 20palcová kola BBS. Kromě toho, že auto dobře vypadá, tak bude s náloží výkonu i dobře sedět na silnici.

A cena této úpravy? Podle dostupných informací tento balíček úprav vyjde na necelých 400 tisíc korun. Což je částka, za kterou si už koupíte nové auto.

Jestli vás zajímá i dynamika upravené Octavie, bohužel zrovna zrychlení z nuly 100 km/h a třeba maximální rychlost zatím nejsou známy. Když ale přihlédnete na současně nejrychlejší Octavii Combi RS 245, která s dvoulitrem o výkonu 245 koní (180 kW) dokáže na 100 km/h zrychlit za 6,7 sekundy, u vyladěného „eresa“ od RSR-Performance bychom klidně očekávali čas pod 5 sekund. Důležité ale také je, že takto upravená Octavia bude celkově "pružnější" a bude ochotně kdykoli zrychlovat.

Mimochodem to není pochopitelně jediná vysoce výkonná moderní Škoda, která se v poslední době objevila. Nedávno jsme psali o majiteli Škody Superb 4x4 z Anglie, který českou limuzínu upravil na výkon 560 koní (368 kW) a dokázal zrychlit na stovku za 3,27 vteřiny. Více si můžete přečíst zde.

Anebo jste si mohli přečít o škodovkách vyladěných u české firmy HotHatchShop.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů