Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

GALERIE: Hrůzy tuzingu. I takhle se u nás "vylepšují" škodovky. Bohužel

Naše téma
Daniel Fuglevič | 15.06.2017
dalších 31 fotek
Hrůzy tuzingu. I takhle se u nás upravují domácí škodovky. | foto: facebook.com/tuzingcz
Takzvaný tuzing je zajímavý fenomén. Zjednodušeně řečeno jde o blízkého příbuzného tuningu, tedy vylepšování auta jeho majitelem, narozdíl od něj ale neřeší funkčnost. Pod tuzing tak spadají úpravy, které nemají vliv na výkon motoru či jízdní vlastnosti. Nezřídka je dokonce zhoršují. A navíc, tuzing velice často překračuje hranici dobrého vkusu.
I proto se tuzing stává často terčem posměchu. Vznikají dokonce i různé komunity, které se mapování tohoto "tuningu naruby" věnují. Na Facebooku například už několik let existuje stránka Tuzing, z níž jsme čerpali i my.

Sluší se také podotknout, že v rámci tuzingu musíte některé úpravy brát jako čistou recesi a pokusy o vtip. V tom lepším případě. Obáváme se však, že velké procento námi vybraných aut bylo upraveno s naprostou vážností.

Pokud bychom měli český tuzing jaksi analyzovat, nejpopulárnějšími úpravami je bezpochyby ošperkování svého vozu množstvím chromovaných doplňků zakoupených na čerpací stanici či v supermarketu. Nepadnoucí bodykity z pochybných materiálů a rozsáhlejší úpravy se objevují méně častěji.

Krása je zcela subjektivní záležitost, a to nejlépe dokazují právě vozy v naší galerii. A protože v Česku jsou nejrozšířenější úpravy domácích škodovek, zaměříme se dnes právě na ně. Tak hurá do galerie.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů