Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Symfonický orchestr nahrál varovné zvuky pro luxusní SUV

Naše téma
Jan Markovič | 08.11.2018
dalších 8 fotek
Koncept luxusního SUV Lincoln Aviator | foto: Lincoln
Připoutejte se, jsou otevřené dveře, páka není v poloze P, natankujte palivo! Tyto a další důležitá upozornění budou mít v novém Lincolnu Aviator poměrně příjemný zvuk. Nahráli je totiž hudebníci.
Lincoln Aviator, který se má veřejnosti představit už příští pondělí, se velmi pravděpodobně stane prvním automobilem na světě, jehož varovné zvuky nahráli živí hudebníci. Výrobce prý chtěl, aby jeho luxusní SUV mělo s sebou na palubě „něco z Detroitu“. Proto o nahrávky požádal Detroitský symfonický orchestr.

„Řekli jsme jim, ať navrhnou vlastní melodie. Oni jednoduše šli a začali hrát, bylo to fenomenální,“ je ohromena Jennifer Prescottová, která v Lincolnu zastává nezvyklou pozici supervizora harmonie vozu.

Orchestr nahrál celkem 125 melodií, z nichž se vybrala jedna základní linka. Z té nakonec vzniklo šest zvuků, které zazní při 25 událostech a varováních. Rozděleny jsou do tří kategorií podle závažnosti, tedy neproblémové, lehce varovné a silně varovné. V hudbě má být proto cítit buď jen příjemný tón nebo naléhavost.

Lincoln k využití symfonického orchestru natočil propagační video, které si můžete pustit pod článkem. Pokud se chcete vyhnout všeobecným fázím, přeskočte na čas 0:28, kde hudebníci předvádí jednu z melodií. Ta v autě zazní pokud se nedovřou dveře, světla po vypnutí motoru zůstanou zapnutá nebo v nádrži bude málo paliva. Po Aviatoru by měly dostat stejné melodie i další nové modely americké značky.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů