Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda mění interiér svých aut. První ho dostane Scala

Naše téma
Radek Pecák | 07.11.2018
Interiér Škoda Scala | foto: Škoda-Auto
Škoda za měsíc odtajní celou podobu nového modelu Scala. Zatím ukazuje interiér na kresbě.
Hlavním znakem nového designu, který Škoda postupně do interiéru všech svých nových aut (a že jich v příštích dvou letech bude požehnaně, se stane volně stojící displej multimediálního systému.

Zatímco dosud měly všechny Škodovky tento displej zakomponovaný přímo do panelu palubní desky, tentokrát se z něj vyčlení a navíc se přesune blíže k hornímu okraji. Tvůrci se snažili ulehčit budoucím uživatelům usnadnit ovládání jednotlivých funkcí pomocí displeje. Proto je pod ním plocha pro oporu dlaně.

V nejdražším provedení má displej úhlopříčku 9,2 palce a je zcela prost klasických ovládačů nebo tlačítek. Ve voze vždy bude SIM karta umožňující připojení k internetu. Ve standardní výbavě však bude mít pouze funkce tísňového volání a spojení se servisními službami. 

Takové umístění displeje současně přineslo nutnost přesunout výdechy klimatizovaného vzduchu v centrální části do nižší polohy. Hned pod nimi je ovládání klimatizace. To naštěstí zůstalo v klasické formě, kdy se požadovaná teplota nastavuje pomocí otočných knoflíků.

V nabídce bude, jak je v poslední době u velké části automobilek obvyklé, digitální přístrojový ukazatel s možností měnit způsoby zobrazení jednotlivých funkcí.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů