Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nová generace Subaru WRX přijde v roce 2020. Prý jako "řidičský hybrid"

Naše téma
Dominik Valášek | 18.12.2017
dalších 10 fotek
Koncept Subaru Viziv. | foto: Subaru
Aktuální WRX STI se pomalu loučí s evropským trhem, pro který se přestane vyrábět v dubnu příštího roku. Evropská absence sportovního sedanu od Subaru by však neměla trvat zase tak dlouho. Již v roce 2020 se totiž japonská značka předvede se zbrusu novou generací. Už elektrifikovanou.
Jak řekl britskému magazínu Autocar šéf designu u Subaru Mamoru Ishii, životní styl i požadavky zákazníků se mění. Nadchází doba digitalizace, propojení a elektrifikace, ovšem ještě stále jsou tu i zákazníci, pro které je radost z řízení velmi důležitá.

Právě na ně má cílit nová i generace modelu WRX. Ta bude stát na platformě Subaru Global Platform, pochopitelně si zachová pohon všech kol a některé klíčové prvky, ovšem detailnější popis pohonného ústrojí ještě stále chybí.

Tušíme jen, že to bude hybrid. Manažer Subaru ale mluví o řidičsky zajímavém hybridu.

Co naopak víme docela jistě, to je směřování designu. Nový model se totiž v mnoha ohledech připodobní ke konceptu Viziv, představenému na autosalonu v Tokiu. Viziv je vlastně takovou futurističtější verzí současného STI. Má doširoka rozkročené blatníky, klasickou kapličku na kapotě a velké průduchy v předním nárazníku. Na druhou stranu si na cestu svítí světly poskládanými z LED proužků, má kamery místo zrcátek a celkově vypadá trochu kosmicky.

Reakce na koncept Viziv byly každopádně prý veskrze pozitivní, takže se Subaru vynasnaží, aby se mu příští generace WRX připodobnila ve všech myslitelných ohledech.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů