Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Současná generace "kolínských" trojčat skončí bez náhrady již za dva roky

Naše téma
Radek Pecák | 30.11.2018
Tři modely vyráběné v Kolíně | foto: TPCA
Maximálně tři roky se ještě budou v kolínské továrny TPCA společně vyrábět miniauta Toyota Aygo, Citroën C1 a Peugeot 108
Dvě generace společného projektu japonské automobilky Toyota a koncernu PSA na výrobu městských minivozů podle názoru francouzského partnera stačily.

V továrně v Ovčárech u Kolína se tedy od roku 2021 budou vyrábět jen auta s logem Toyoty. Vyplývá to z oficiální tiskové zprávy japonské značky, která informovala, že od ledna roku 2021, tedy za dva roky a dva měsíce, převezme celé vlastnictví společnosti Toyta Peugeot Citroën Automobile Czech. V ní se od počátku tisíciletí vyrábějí minivozy Peugeot 107/108, Citroën C1 a Toyota Aygo.

Toyota se zavázala, že v kolínské továrně udrží pracovní místa.

Co se zde bude vyrábět, zatím mluvčí TPCA Tomáš Paroubek odmítl na dotaz Automix.cz komentovat. Podle dobře informovaných zdrojů však Toyota nadále hodlá pokračovat v produkci městských stylových automobilů pro mladou generaci. Zřejmě však přistoupí ke změně karosářského provedení. Hovoří se o malém crossoveru.

Jedním z důvodů, proč se značky PSA rozhodly od spolupráce odstoupit je důvod, že se hodlají naplno věnovat čistým elektromobilům, zatímco Toyota vsází především na hybridy.

Navíc poté, co se součástí koncernu PSA stal i německý Opel, je pro jejich modely k dispozici dostatek výrobních kapacit a bez kolínské továrny se docela dobře obejdou.

Naopak Toyota chce výrobu v Evropě navyšovat. TPCA se stane součástí společnosti Toytoa Motor Europe, která již nyní provozuje na evropském kontinentu dalších sedm továren.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů