Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Jedná se o osudu továrny TPCA u Kolína. Francouzi chtějí elektromobil, Toyota ne

Naše téma
Radek Pecák | 13.10.2018
Citroën C1 | foto: Citroën
Toyota, Citroën a Peugeot, které nyní vyrábějí na společné výrobní lince v Ovčárech u Kolína své vozy, už hledají novou výrobní náplň.
Ještě zhruba rok mají tři partneři, kteří se na počátku tisíciletí spojili při projektu na stavbu továrny na výrobu minivozů u středočeského Kolína. Nyní odsud vyjíždějí modely Toyta Aygo, Citroën C1 a Peugeot 108.

Z vyjádření, které pro magazín Carscoops.com pronesla během pařížského autosalonu generální ředitelka Citroënu Linda Jacksonová, nepanuje v současné době mezi třemi zúčastněnými značkami naprostá jednota ohledně dalších projektů v automobilce TPCA.

Jak Citroën, tak i Peugeot podle ní vidí, že segment, do něhož C1 i 108 náleží, se stále zmenšuje. Proto předpokládají, že třetí generace by měla být elektrická. Jinak to ale vidí Toyta, která minivozům se spalovacím motorem pod kapotou (a možná i hybridním pohonem) nadále věří. Aygo totiž pokládá za důležité, zejména kvůli tomu, že do jejích autosalonů v Evropě přivádí nové zákazníky.

Je také možné, že Toyota rozhodne změnit tvar karosérie budoucího Ayga. Místo hatchbacku by mohla začít nabízet crossover.

Pokud se dva koncerny (Toyota a PSA) v příštích měsících nedohodnou na společném postupu, je možné, že společný projekt TPCA skončí. Je pak otázkou, co by se s moderní továrnou u Kolína potom stalo.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů