Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Slavná španělská značka vstává z popela

Naše téma
Jiří Švamberk | 05.02.2019
Šasi nového elektromobiu Hispano Suiza | foto: Hispano Suiza
Hispano Suiza přiveze do Ženevy koncept elektrického GT.
Takto dobrých zpráv není nikdy dost. Slavný výrobce luxusních vozů z Pyrenejského poloostrova, který se po letech vrací na scénu, oznámil, že na nadcházející ženevský autosalonu chystá premiéru elektrického modelu kategorie GT.

Jako důkaz slouží jediný oficiálně uvolněný obrázek, kde Hispano Suiza odhaluje karbonové šasi, které slouží jako základ nově připravovaného vozu. Jmenovat se bude Carmen, po vnučce zakladatele značky. Nové elektrické GT je vyvíjeno ve spolupráci s QEV Technologies, který bude automobil také montovat. Tahle společnost se angažuje v motorsportu s týmem Campos Racing a působí také ve formuli-E. V Evropě vyvíjí elektrické komponenty také pro čínskou značku BAIC.
Hispano Suiza Dubonnet Xenia


Co se designu týče, model Carmen se nechal inspirovat aerodynamickým kupé Dubonnet Xenia, který se řadí k nejkrásnějším vozům, jaké kdy vznikly.

Hispano Suiza má na svém kontě přes 12 tisíc vyrobených luxusních vozů, stejně jako 50 tisíc leteckých motorů. Společnost i nadále vlastní rodina zakladatele a spadá do po skupinu Peralda, která obchoduje v oblasti gastronomie, pohostinství a zábavy.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů