Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nissan nakonec novou generaci modelu X-Trail ve Velké Británii vyrábět nebude

Naše téma
Jiří Švamberk | 05.02.2019
Výroba Nissanu X-Trail ve Velké Británii. | foto: Nissan
Výroba bude probíhat v japonském závodě na ostrově Kjúšú.
Původně se měla nová generace oblíbeného SUV vyrábět v Britském Sunderlandu, což Nissan oznámil už v roce 2016. Od té doby se ale mnohé změnilo. Podle vyjádření z automobilky na vině není ohlášené vystoupení Velké Británie z Evropské unie, alespoň to přímo nikdo neřekl, ovšem každému musí být úplně jasné, že rozhodnutí zvané Brexit, a s ním spojená nejistota investorů, hraje nemalou roli.

Nissan do vývoje další generace úspěšného modelu investoval velké peníze, zejména do pohonu a asistenčních systémů, takže oficiálním důvodem přesunutí plánované výroby zpět na domácí půdu je právě optimalizace výdajů.

Přestože pro britský průmysl jde o citelnou ránu, Nissan současně potvrdil, že výroba příští generace modelů Juke a současného Qashqai, které se vyrábějí také v Sunderlandu, zůstává beze změn.

Výroba Nissanu X-Trail ve Velké Británii.


Nissan ve Velké Británii vyrábí kromě dvou výše zmiňovaných modelů ještě Note, elektromobil Leaf, k nimž zanedlouho přibude ještě Nissan Leaf e+ s delším dojezdem. Celkově vzato tvoří ostrovní produkce Nissanu přibližně 30 % všech vyrobených aut, tedy více než 1,5 milionů kusů ročně.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů