Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Skutečný palác na kolech vypadá současně jako UFO: Toto je Elemment Palazzo

Naše téma
Radek Pecák | 21.02.2022
další 4 fotky
Obytný vůz Elemment Palazzo Superior | foto: Marchi Mobile Vienna
Jestliže toužíte po skutečně neotřelém obytném voze, tak máte možnost sáhnout po produktu společnosti Marchi Mobile.
Epidemie koronaviru se s námi snad konečně loučí a blížící se jaro znamená současně také počátek kempovací sezóny. Pokud byste chtěli v nějakém kempu opravdu zaujmout, pak byste mohli přijet například s jedním z nejluxustnějších "obytňáků" světa. Jeho cena začíná na úrovni tří milionů dolarů.

Na exteriér i interiér se můžete podívat do naší fotogalerie.

Už vzhled je naprosto jedinečný. Tvůrci se inspirovali designem pro aerodynamické nákladní vozy, což je myšlenka ze 70. let minulého století. Současně lze na voze najít také prvky typické pro vrtulníky nebo luxusní jachty.

To, že jsou uvnitř použité špičkové materiály asi nikoho nepřekvapí, pravou třešničkou na dortu je ale výsuvná terasa, která disponuje také vyhřívanou podlahou.

V obytné vnitřní části je pak například čtyřmetrová pohovka, vinotéka a obrovská ložnice, ve které je dominantou obří postel. Vyrobila ji firma, která se rovněž zabývá produkcí nábytku pro anglickou královnu. Oproti jiným obytným vozům se majitel nemusí cítit stísněně ani v koupelně. Jen sprcha má plochu půldruhého čtverečního metru.

Jako byt v paneláku
Celková obytná plocha vozidla s délkou 13,7 metru, šířkou 2,55 metru (dá se ovšem rozšířit po zastavení na rovných pět metrů) a cestovní výškou 4 metry (s vytaženou střešní plošinou pak 6 metrů) činí 68 m2. Zhruba tolik má obvyklý český panelákový byt s dispozicí místností 3+1.

O pohon vozidla, které má hmotnost 28 tun, se stará šestiválcový motor Volvo, který disponuje výkonem až 600 koňských sil.

Vozidlo je dobře připraveno také pro dlouhodobější pobyt mimo civilizaci. Mimo jiné je totiž na palubě osmisetlitrová zásoba čerstvé vody. Nádoba na fekálie má pak objem 250 litrů.

Potřebnou elektřinu lze vyrobit i za pomoci dvou generátorů. Ve výbavě pak jsou samozřejmě další nezbytné věci - jako například kávovar, sušička ručníků, satelitní anténa, dvě velké LED obrazovky, palubní Wifi síť, výrobník ledu, ambientní osvětlení, prémiový audiosystém a mnoho dalšího.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů