Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Chytrý nápad z Německa: Z vozíku na materiál vznikl obytný přívěs

Naše téma
Radek Pecák | 03.04.2021
dalších 8 fotek
Kempingový přívěs 7even50.One | foto: 750-camper.de
Německá společnost začala nabízet kempingový přívěs, který vznikl vestavbou do klasického skříňového nákladního přívěsu za osobní auto. Hmotnost nepřesahuje 750 kilogramů.
Vozidel, které umožňují přespání a třeba i uvaření nějakého jídla prakticky na libovoném místě, existuje velké množství. Jedno z nejlevnějších, které právě k tomuto účelu může velmi obstojně posloužit, představila německá firma s poměrně vtipně vymyšleným názvem 7even50. To právě v angličtině označuje celkovou hmotnost tohoto přívěsu. Díky tomu ho lze zapojit za každé běžné osobní automobil a řidiči postačuje běžné oprávnění skupiny "B".

Výrobek, který rozhodně vypadá hodnotněji, než činí jeho cena, si můžete prohlédnout v naší fotogalerii.

Vzniká z běžných nebržděných přívěsů s jednou nápravou a překližkovou skříní. Takové vyrábějí ve velkých sériích různí výrobci přípojných vozíků. V dílnách německé firmy pak do boční stěny namontují otevíratelné okno s rozměrem 90 x 50 centimetrů, které lze také zatemnit, případně překrýt síťkou proti hmyzu. Ve střeše se pak nachází další okno, tentokrát s rozměrem 40x40 centimetrů.

V ceně 12 599 eur (necelých 330 000 Kč) je pak také kuchyňská skříňka s dřezem, sedací nábytek, který lze rozložit na postel s rozměrem 132x200 centimetrů.

Do skutečně malého vnitřního prostoru, který je charakterizován délkou 2510, šířkou 1320 a výškou 1520 milimetrů se dále podařilo umístit ještě stolek, skříňku s dřezem a dvěma dvanáctilitrovými kanystry na čerstvou a odpaddní vodu, malou ledničku a dokonce také chemické WC. Stěny jsou obložené textilem. Z obvyklého vybavení obytných přívěsů tak vlastně chybí pouze sprchový kout. 

Energii pro instalované osvětlení a případná další elektrická zařízení dodává na střeše namontovaný solární panel s výkonem 120 Wattů. Přívěs lze rovněž připojit na externí zdroj elektřiny.

Vnější vzhled dotváří dekorativní pruh na boku a okrasné kryty kol.

Nabídka možné příplatkové výbavy je už poměrně skromná. Zájemce může získat například náhradní kolo, vysunovatelné stupátko pro pohodlnější nastupování a vystupování, případně televizi s integrovaným DVD přehrávačem.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů