Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Potvrzeno: Kupé-SUV Škoda Kodiaq GT do Evropy zamíří. Ale trochu se zdrží

Naše téma
Dominik Valášek | 06.11.2017
dalších 12 fotek
Kodiaq Coupé podle představ grafika, který si říká X-Tomi. | foto: X-Tomi Design
Připravovaná Škoda Kodiaq GT, tedy „kupé“ verze Kodiaqu se "sportovní" zádí, se před několika dny poodhalila díky fotce z čínské prezentace mladoboleslavské automobilky. Přesto však stihla chystaná novinka zvednout obrovské emoce. A dokonce už prý vyvolat i velký zájem ze strany zákazníků.
U Kodiaqu GT je jisté, že se jedná o model primárně určený na čínský trh. Právě proto vyvstává velká otázka, zda se kupé-SUV dostane do Evropy a případně kdy. My už víme, že na prodej na našem trhu skutečně dojde, nicméně Evropané si musí na novou karosářskou verzi Kodiaqu počkat o něco déle.

Jak prohlásil šéf Škody Bernhard Maier pro magazín Autocar, s celosvětovou výrobou se počítá, ovšem teprve tehdy, až to dovolí výrobní kapacity. Nejprve přijde na řadu Čína, kde se Kodiaq GT má začít prodávat již příští rok. Teprve potom se objeví nová škodovka u nás, pravděpodobně až v průběhu roku 2019.

Velký zájem o nový Kodiaq GT, který ještě ani nebyl pořádně představen, pak prý reflektuje zvyšující se poptávku po vozech kategorie kupé-SUV. Jako první přišlo s tímto segmentem BMW, které v roce 2008 představilo X6. Mimochodem, Škoda by mohla být první "neprémiovou" automobilkou, která s takovým typem vozu přijde.

Ačkoliv se sportovně-užitkové vozidlo se svažující se zádí původně zdálo jako šílený nápad, úspěch se u BMW dostavil rychle. Vůz s podobnou siluetou v prémiovém segmentu už představil i Mercedes a na svůj příspěvek se chystá i Audi.

Logicky tedy musí následovat segment neprémiový. Zde se kromě Škody chystá kupé-SUV představit i Seat, který také patří do koncernu Volkswagen. Dojde k tomu údajně v roce 2020.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů