Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Uniklá fotka prozradila jméno nové škodovky. Ponese ho chystané kupé-SUV

Naše téma
Jan Zajíc | 03.11.2017
dalších 12 fotek
Neoficiální ilustrace Škody Kodiaq GT od SRK Designs pro IndianAutosBlog.com. | foto: IndianAutosBlog.com
Že česká automobilka Škoda plánuje uvést na trh svoje první kupé-SUV, víme už několik měsíců. Stejně jako skutečnost, že novinka zamíří nejdříve na čínský trh. Teď si ale můžeme do postupně vytvářené skládačky přidat další dílek. Víme totiž, jak se vůz bude jmenovat.
Jméno připravovaného kupé-SUV známe díky úniku fotografie z jisté čínské interní prezentace automobilky, kterou zveřejnil server PCAuto. Chystanou novinku najdete úplně vpravo jako Kodiaq GT.

Fotografie z prezentace prozrazuje jméno sportovnější verze Kodiaqu.


Tohle označení samozřejmě může být pracovní, ale vzhledem k tomu, že vlevo od kupé-SUV najdeme "anonymní esúvéčko", které bude teprve odhaleno, s obecným označením "Mainstream SUV", tedy jakési SUV pro masy, lze předpokládat, že minimálně v Číně se SUV se splývavou zádí opravdu bude jmenovat Kodiaq GT.

Vycházet pravděpodobně bude z klasického Kodiaqu, bude mít stejnou platformu i podobnou délku okolo 4,7 metru. Technika bude samozřejmě koncernová, pod kapotou se tedy objeví známé přeplňované čtyřválce, pravděpodobný je i příjezd plug-in hybridní varianty.

Podle starších zpráv auto vznikne hlavně proto, že Škoda už nechce být jen volbou rozumu, ale chce být i více emotivní. Tradiční přednosti české značky prý autu přesto zůstanou, takže kromě odvážnějších tvarů máme očekávat prostorný a praktický interiér. A také objemný a dobře využitelný zavazadelník.

A jak je to s tou Evropou? Německý Auto Bild už dříve na základě neoficiálních informací napsal, že příjezd na starý kontinent je hotová věc. Škodovácké kupé-SUV by se u nás mělo začít prodávat v roce 2019.

Jak by Kodiaq GT, dříve označovaný jako Kodiaq Coupé, mohl vypadat, ukazuje řada neoficiálních ilustrací, které najdete v galerii.

Ještě se ale vraťme k onomu výše uvedenému "mainstreamovému" SUV, které je také v plánu. Je pravděpodobné, že se jedná o malý crossover, příbuzný se Seatem Arona. I tomu jsme se už věnovali, článek o něm najdete například zde.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů