Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda uvažuje o modelu Karoq RS. Bude mít vyšší výkon, než větší Kodiaq RS?

Naše téma
Jiří Švamberk | 31.12.2018
Karoq RS - vize od X-Tomi Design | foto: X-Tomi Design
Německý Auto Bild přinesl informace, podle kterých by menší ostré mladoboleslavské SUV mělo být výkonnější, než nejsportovnější verze sedmimístného SUV.
Automobilka Škoda má na rok 2019 nachystanou celou plejádu nových modelů. Poslední rok druhého desetiletí 21. století se ponese ve znamení modernizace vlajkové lodi Škoda Superb, který přinese také plug-in hybridní verzi, a spuštění prodejů nástupce rapidu Škoda Scala. Kromě toho by se měl v showroomech objevit elektromobil Citigo.

Nově však prosákly informace, že Škoda Auto vážně uvažuje o třetím sportovním modelu RS v podobě menšího SUV Karoq. Německý Auto Bild dokonce mluví o bližších technických údajích. Karoq RS, pokud vznikne, bude pohánět zážehový 2litr TSI, jehož výkon by se měl pohybovat okolo 300 koní a točivý moment okolo 38 Nm. Výkon na všechny čtyři kola přenese samočinná převodovka DSG. Stejně jako Kodiaq RS by i menší sportovně střižené SUV mělo mít adaptivní podvozek.

Německý automobilový magazín dokonce spekuluje o dalším modelu RS, kterým by mohla být Fabia.

Elektrické provedení RS je už potvrzené, takže pokud Karoq RS skutečně vznikne, půjde o pátý model RS, jehož uvedení by mělo proběhnout 2019. Jestliže dostane Karoq RS zelenou, stane se nejspíš ozdobou frankfurtského autosalonu na podzim orku 2019.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů