Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda ukázala ilustrace nového SUV pro Čínu. I když už jeho podobu dávno známe

Naše téma
Daniel Fuglevič | 19.04.2018
Skica nového SUV Škoda pro Čínu. | foto: Škoda Auto
Fotky nového dostupného SUV pro Čínu jsme už sice viděli, nicméně o žádné oficiální záběry se nejednalo. Škoda nám tedy nyní alespoň dopřává pohled na vlastní ilustrace čínského modelu, se kterým chce v této části Asie nadále zvyšovat své prodeje.
Přestože mladoboleslavská značka ve své tiskové zprávě jméno čínského SUV nikde nezmiňuje, podle dříve zveřejněných fotek samozřejmě víme, že se bude novinka jmenovat Kamiq. Oficiálně tedy půjde o třetího člena segmentu SUV od škodovky - po Kodiaqu a Karoqu.

Jak je patrné ze skic, mřížka chladiče a světlomety tvoří v přední části vozu jednotnou linii. Robustní design zvýrazňují také plastové designové elementy v oblasti prahů, přecházející v lemy blatníků. Zadní skupinové svítilny se pyšní typickým krystalickým designem. Vzhled novinky se tedy od normálního směřování automobilky v Evropě prakticky neliší, a to ani v interiéru.

Novinka ovšem vznikla výhradně pro čínský trh a v nejlidnatější zemi planety se samozřejmě bude i vyrábět – konkrétně v šanghajském závodě Volkswagenu. Na čínském trhu představuje podíl SUV na celkovém prodeji škodovky v prvním čtvrtletí více než 30 procent. Celkově je potom Čína trhem s vůbec největším odbytem vozů značky Škoda.

Z uniklých informací dále víme, že na délku vůz měří 4390 milimetrů (pro srovnání, Karoq je dlouhý 4382 mm), široký je 1781 (Karoq 1841 mm) a 1593 mm vysoký (Karoq 1605 mm). Rozvor dosahuje 2610 mm (rozvor Škody Karoq je dlouhý 2638 mm).

Jako základ nové škodovky slouží starší platforma PQ34, kterou známe z první generace Octavie. O moderní techniku tedy zrovna nejde. Potvrzen byl zatím jediný motor, konkrétně 1,5litrový čtyřválec o výkonu 110 koní, který bude s velkou pravděpodobností pohánět jen přední kola.

Premiéra čínské škodovky proběhne na autosalonu v Pekingu na konci dubna. Do prodeje Kamiq zamíří v červnu, přičemž základní cena má činit 90 000 jüanů, což je v přepočtu asi 290 000 českých korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů