Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda Kodiaq 1.4 TSI u novinářů dře jako holka pro všechno. Jak si při tom vede?

Naše téma
Dominik Valášek | 16.04.2018
Škoda Kodiaq v dlouhodobém testu britských novinářů. | foto: Car Throttle
Jen máloco prověří auto tak důkladně, jako dlouhodobý test novinářů, kteří používají auto v roli „produkčního“ vozu - prostě pracanta nebo děvečky pro všechno. Přesně takovou úlohu dostala i Škoda Kodiaq s 1,4litrovým benzinovým motorem. Ta u britského magazínu Car Throttle funguje jako přepravník, kamerové auto, ale i tažný „kůň".
Po šesti měsících a osmi tisících kilometrech má redakce Car Throttle pro Kodiaq téměř výhradně slova chvály. České auto u britských novinářů slouží jako divé, ale podle slov redaktora Alexe Kerstena se nezastaví před ničím.

Drobná zajímavost je, že vůz na dlouhodobý test disponuje jen slabším benzinovým motorem 1.4 TSI o výkonu 150 koní (110 kW). Ten je napojen na automatickou převodovku DSG a na pohon všech kol. Britští novináři chválí na této konfiguraci slušnou dynamiku, logické chování převodovky a také „lehkonohost“, neboť velký Kodiaq nepůsobí na silnicích těžkopádně, a to ani při ostřejší jízdě.

Největší zkouškou zatím bylo tažení dohromady dvou tun nákladu, kdy se za Kodiaqa pověsil návěs s off-road speciálem „Mud-Type“, postaveným z Jaguaru X-Type. Ani s takovou hmotností na kouli se Kodiaq příliš nezapotil a relativně malý čtyřválec vše zvládl.

Britové každopádně zdůrazňují i pár mínusů. Navigace je prý občas zmatená přívalem dopravních informací, takže například objíždí neexistující uzavírku. Bluetooth se s telefonem pároval příliš dlouho a zcela bez poskvrny není ani adaptivní tempomat, zpomalující za imaginárními auty.

Po stránce spolehlivosti prochází zatím Kodiaq bez poskvrnky, nebýt jedné prasklé pojistky u palubní zásuvky na 12 V. Tady se ovšem jednalo spíše o přetížení zástrčky, než o chybu auta.

Celkově britští novináři Kodiaqa opěvují a český vůz by se prý nebáli komukoliv doporučit. Ať už máte Škodovku rádi nebo ne, je minimálně hezké vědět, že nás mladoboleslavská technika ve světě dobře reprezentuje.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů