Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

V Mladé Boleslavi vzniká Škoda Karoq kabriolet. Podívejte se na první obrázek

Naše téma
Daniel Fuglevič | 13.04.2018
dalších 9 fotek
Ilustrace konceptu Škody Karoq ve verzi kabriolet. | foto: Škoda
Dvacítka žáků podnikového učiliště automobilky Škoda Auto pracuje na novém autě. Tentokrát se studenti rozhodli vytvořit nejnovější SUV Karoq ve verzi kabriolet. A prozatím nám ukazují první ilustraci jejich počinu.
Žáci Středního odborného učiliště strojírenského Skoda Auto se již popáté vžijí do role opravdových vývojářů a konstruktérů. Studenti ve věku 17 až 18 let tak pod vedením mistrů odborného výcviku a za podpory oddělení technického vývoje, designu a výroby v Mladé Boleslavi postaví koncept kabrioletu na základě Škody Karoq.

V rámci praktického projektu si žáci vyzkouší spolupráci v týmu a zároveň prověří své technické a organizační schopnosti. Koncept má prý zdůraznit mladistvý a svěží design modelu Karoq a jeho zaměření na mladé lidi.

Studie, která zatím nemá své jméno, bude představena veřejnosti v červnu. Na projektu se sešli mladí technici ze sedmi oborů – jsou mezi nimi mimo jiné autolakýrníci, autoelektrikáři a karosáři.

Podobu kabrioletu zatím ukazuje pouze jednoduchá ilustrace a informací o samotném vozu ještě mnoho není. Těžko tedy říct, zda se studenti například pustí i do úprav pohonu.

Na konceptech žáci každoročně pracují od roku 2014 (viz galerie). První studií byla dvoumístná verze vozu Škody Citigo, v roce 2015 následoval pickup na bázi Fabie, v roce 2016 kupé na základě Rapidu Spaceback a v roce vytvořili z modelu Citigo buginu s elektropohonem.

Na Středním odborném učilišti strojírenském Skoda Auto, založeném v roce 1927, se žákům dostává tří- až čtyřletého vzdělání v technických učebních a studijních oborech. Aktuálně se zde na budoucí povolání připravuje více než 900 žáků v celkem 13 oborech (pět čtyřletých a osm tříletých) a k dispozici jsou i dva obory nástavbového studia. Svou kvalifikaci si tu navíc rozšiřuje i zhruba 60 zaměstnanců škodovky.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů