Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda Octavia RS nejspíš dostane hybridní pohon

Naše téma
Jiří Švamberk | 05.10.2018
dalších 12 fotek
foto: Škoda
Plán mladoboleslavské automobilky na příští roky s největšípravděpodobností zahrnuje také elektrifikaci sportovně střiženého modelu - Octavie RS.
Škoda má s elektrifikací budoucích modelů velké plány. Kromě hybridního Superbu, jenž by se měl objevit už příští rok, se elektrifikace dotkne také Kodiaqu, který dostane plug-in hybridní pohon. Kromě toho se v roce 2020 počítá také s plně elektrickým modelem. A nyní to vypadá, že elektrifikaci neujede ani rychlá Octavia RS.

Britský magazín Autocar zveřejnil rozhovor s Christianem Strubem, v němž uvedl, že Octavia RS je ideální kandidát na elektrifikaci. Tomu by nahrával i fakt, že vrcholné 310koňové nastavení přeplňovaného zážehového 2litru, pracujícího pod kapotou Octavie RS, nesplňuje současné emisní limity a muselo být sníženo. Pokud tedy Škoda chce jít s výkonem Octavie RS výš, než je současných 245 koní, mohla by si pomáhat elektromotorem.

S pravděpodobnou elektrifikací však jde jistojistě v ruce navýšení hmotnosti, což by se ale dalo vyřešit použitím nové evoluce platformy MQB s lehčími materiály, na níž se usilovně pracuje.

Kromě vyššího výkonu se očekává také výraznější zlepšení zrychlení z 0-100 km/h, než je současných 6,6 sekundy.

Strube nezmínil konkrétní typ hybridního pohonu, ovšem dá se očekávat, že půjde o upravený systém, který automobilka připravuje pro svoji vlajkovou loď Superb. A ten by měl být poháněn víceméně stejný systémem, jakým disponuje v Paříži představovaný Vision RS.   
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů