Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Kolik dáte za novou škodovku? Octavia už zná svoje ceny, v základu má čtyřválec

Naše téma
Dominik Valášek | 27.03.2024
dalších 20 fotek
Škoda Octavia | foto: Se svolením Škoda Auto
Je to pár týdnů, co Škoda odhalila facelift čtvrté generace modelu Octavia. Na trhu se mezitím stihla objevit limitovaná edice First Edition, teprve nyní ale mladoboleslavská automobilka zveřejňuje také kompletní ceníky a spouští konfigurátor na svých stránkách. A základní cena? Jelikož zatím chybí nejzákladnější provedení, dáte za Octavii ve výbavě Selection (nahrazuje starší Ambition) 629 900 korun.
 V ČLÁNKU NAJDETE
Tři stupně výbavy
Litrový tříválec už v Octavii nenajdete
VIDEO: Faceliftovaná Škoda Octavia
Vrcholná First Edition Ultimate téměř za milion
Facelift aktuální generace přinesl zvenku – jak už tomu u faceliftů bývá – pouze evoluční změny. Jsou tu nové nárazníky, nový vzhled světlometů s jinak uspořádanými linkami LED denního svícení, ale novinkou je možnost připlatit si za poslední generaci světlometů Matrix-LED nebo za zadní světlomety Top LED s animovanými směrovými světly.

O tom, jaké všechny změny facelift přinesl, se můžete dočíst v článku zde:

Tři stupně výbavy
Co se výbav týče, v současném ceníku a internetovém konfigurátoru, který si můžete již nyní vyzkoušet na oficiálních stránkách Škoda Auto, se objevily tři stupně – Selection, rozšířená Top Selection a zatím vrcholná First Edition Ultimate. Postupně se v nabídce objeví i základní výbava Essence, která nahradí dosavadní Active a pozici vrcholné výbavy zastane Exclusive Selection, nahrazující Style Exclusive.

Postupně přibydou i motorizace (třeba základní diesel 2.0 TDI 85 kW), sportovně laděná výbava Sportline a sportovní motorizace RS, vybavená benzínovým dvoulitrem o výkonu 195 kW. Nejdéle si počkáme na Octavii s pohonem všech čtyř kol. Tato verze, poháněná benzínovým dvoulitrem o výkonu 150 kW, bude k mání až v příštím roce.

Litrový tříválec už v Octavii nenajdete
Jak už padlo výše, v současnou chvíli dáte za základní Octavii 629 900 korun – později to bude i méně, protože dorazí základní výbava. Pro mnoho lidí bude lákadlem to, že z nabídky zcela zmizel litrový tříválec, který byl nahrazen právě čtyřválcem 1.5 TSI o základním výkonu 85 kW. Za zmíněných 629 900 korun jej dostanete se šestistupňovou manuální převodovkou, když připlatíte navíc 50 000 korun, čeká na vás stejně výkonný motor s mild-hybridním startér-generátorem a sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou. Pokud stojíte o kombi, zde je plošný příplatek 40 000 korun.

Faceliftovaná Škoda Octavia:
Škoda zdůrazňuje, že ceny se poměrově nezvýšily. Například za motorizaci 1.5 TSI 110 kW s manuální převodovkou ve výbavě Selection dáte stejných 679 900 korun, jako dosud za Ambition se stejným motorem. Pokud vás více zajímá dieselový motor, je zde zatím pouze 2.0 TDI 110 kW se dvouspojkovým automatem, a dáte za něj přinejmenším 779 900 korun.

Toto je nová Octavia Sportline, zdroj: Se svolením Škoda Auto


Vrcholná First Edition Ultimate téměř za milion
Všechny zmíněné ceny náleží k výbavě Selection, která oproti dosavadní výbavě Ambition přidává třeba dvouzónovou automatickou klimatizaci, elektricky sklopná vnější zrcátka nebo bezdrátové nabíjení telefonu se zabudovaným chlazením.

Výbava Top Selection, u níž dostanete třeba adaptivní tempomat, vyhřívání čelního skla a volantu nebo dvojici parkovacích kamer, začíná na částce 699 900 korun a nabídka motorů je stejná jako u Selection.

Prozatím vrcholná First Edition Ultimate, která má ergonomická přední sedadla s masáží, adaptivní podvozek, panoramatický parkovací systém nebo audiosystém Canton, vychází na 989 900 korun a jedinou motorizací je dvoulitrový turbodiesel.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů