Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Větší pokuta a sebrání řidičáku. Na piráty silnic čekají od ledna vyšší tresty

Naše téma
Kamil Dubský | 01.12.2023
Změřený pirát silnic ve Václavské ulici | foto: Policie ČR
Rok bez řidičáku hrozí šoférovi VW Passat, který vysoko překročil povolenou rychlost v hustě obydlené Václavské ulici v Chrudimi. Osmadvacetiletý muž se nerozpakoval jet ve městě téměř sto kilometrů v hodině. Nyní může kromě zabavení řidičského průkazu dostat pokutu až deset tisíc korun. Od ledna budou ale tresty přísnější. 
Policisté z pardubického oddělení muže změřili krátce po 19. hodině. "Po odečtení tolerance tak 28letý řidič překročil dovolenou rychlost o 45 km/h," uvedla policejní mluvčí Iveta Kopecká. Václavská ulice začíná na křižovatce U Václava u katastrálního úřadu a vede kolem nemocnice až k Presům. Hlavně první polovina ulice k městskému okruhu je hustě obydlená a i rychlost 50 kilometrů v hodině je nebezpečná. 

Muži nyní hrozí pokuta do výše 10 tisíc korun a zákaz řízení až na 12 měsíců. "Od ledna už bude ale všechno jinak. S blížící se novelou silničního zákona bude za stejný přestupek hříšníkům od ledna hrozit pokuta ve výši až 25 tisíc korun a zákaz řízení až 18 měsíců. Nově přitom budou moci policisté u těchto přestupků zadržet řidičský průkaz přímo na místě," vyjádřila se Iveta Kopecká.

"Tím hlavním důvodem pro sundání nohy z plynu ale není blížící se zpřísnění postihů, nýbrž měla by jím být ohleduplnost k ostatním účastníkům silničního provozu. Výrazné překročení rychlosti může mít fatální dopad na život a zdraví vás i ostatních," uzavřela Kopecká.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů