Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Seat představí každého půl roku nové auto. Chystá i elektromobil

Naše téma
Daniel Fuglevič | 23.03.2018
Upoutávka na velké SUV Seat Tarraco. | foto: Seat
Vedení španělského Seatu se v rámci každoroční tiskové konference rozpovídalo o plánech značky do budoucna. Máme se prý těšit celou řadu nových modelů a rovněž nový elektromobil s dojezdem až 500 km.
Zmíněný elektromobil bude přitom sdílet platformu s rodinou elektrických Volkswagenů ID. Už se mluví dokonce o názvu novinky, jmenovat by se mohla Born, Born-E či E-Born. Velikostí půjde o kompaktní model, jenž má ale prostorností předčít hatchback Leon.

Velice pravděpodobně se tak bude jednat o vlastní verzi elektrického hatchbacku od Volkswagenu (který VW chystá), ovšem s logy Seatu a jeho designovými prvky. Automobilka chce cenu nového elektromobilu udržet na úrovni naftového Golfu, tedy okolo 530 tisíc korun. Na trh se elektrický Seat vydá v roce 2020.

Kromě již představeného ostřejšího SUV Cupra Ateca pak do plánu značky spadá i chystané až sedmimístné SUV Tarraco, tedy španělská obdoba Škody Kodiaq. Oba vozy půjdou do prodeje na konci letošního roku.

V polovině roku 2019 už Seat plánuje uvést novou generaci Leonu včetně jeho praktické verze kombi a hybridní varianty.

Ještě před uvedením elektromobilu v roce 2020 chce Seat představit i další nový crossover. O něm však zatím mnoho nevíme.

Vedení firmy také uvedlo, že rok 2017 byl pro značku velmi úspěšný, jelikož se Seat zařadil mezi automobilky vykazující v Evropě vůbec největší růst. Seat loni prodal na starém kontinentu celkem 468 400 vozidel.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů